Підтримати нас

Херсонська поліція проводить службове розслідування щодо правомірності дій поліцейських з Каховки

Автор статті
10 листопада 2021 10:02
923
Поширити:

Діяльність правоохоронних органів завжди перебуває під пильною увагою громадськості. Принаймні так має бути в цивілізованій країні. І будь-який факт невідповідності службовим обов'язкам чи свавілля з боку співробітника тієї ж поліції стосовно цивільної особи має фіксуватися. Звісно, ​​якщо такий факт насправді було встановлено.

Саме цим – встановленням факту перевищення повноважень – зараз займаються у поліції Херсонщини.

Як повідомляє відділ комунікації, днями на території Каховської автобусної станції стався конфлікт між кількома громадянами, які розпивали алкогольні напої.

На місце події виїхали наряди місцевого підрозділу поліції охорони та групи швидкого реагування.  За словами правоохоронців, у ході припинення конфлікту один з активних його учасників поводився агресивно та не реагував на законні вимоги поліцейських. Згідно зі ст.44 Закону України “Про Національну поліцію” правопорушник із застосуванням фізичної сили був затриманий та доставлений у відділення поліції. Відносно останнього були складені адміністративні протоколи за ст.173 “Дрібне хуліганство” та ст.185 “Злісна непокора законному розпорядженню або вимозі поліцейського” КУпАП. 

Проте, на одному з телеграм-каналів була викладена відеоінформація, в якій повідомляється, що в ході конфлікту поліцейські вжили надмірні заходи фізичного впливу на громадян. 

Отже, зараз, за вказівкою керівництва обласного главку поліції управлінням головної інспекції, проводиться службове розслідування стосовно дій правоохоронців. Також про подію повідомлений територіальний підрозділ Державного бюро розслідувань для визначення правової кваліфікації інциденту. 



Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ