Підтримати нас

Херсонців запрошують на Форум розвитку громадянського суспільства

Vgoru
Автор статті
14 грудня 2020 18:00
1,198
Поширити:

 

Громадянське суспільство як ніколи хоче відчути, що поруч є однодумці, що громадянське суспільство єдине і спроможне здолати всі виклики. Тому 17 грудня 2020 року відбудеться 9-й Форум розвитку громадянського суспільства «Імунітет до ілюзій».

 

Форум розвитку громадянського суспільства – це найбільша платформа для міжсекторального діалогу, обміну досвідом та навчання, яка збирає понад 2000 представників громадянського суспільства, органів влади, медіа, бізнесу та міжнародних партнерів. На Форумі визначаються тренди розвитку громадянського суспільства та пріоритетні сфери роботи.Форум об’єднує інституції, зацікавлені у посиленні громадянського суспільства в Україні, серед яких – Агентство США з міжнародного розвитку, Програма розвитку ООН, Уряд Швеції, Представництво ЄС, Офіс Ради Європи, Фонд Ч.С. Мотта, Міжнародний фонд «Відродження» та багато інших.

Вперше Форум відбудеться у вигляді Всеукраїнського телемарафону, який об’єднає всі регіони країни. 25 комунікаційних платформ у всіх регіонах України сформують інтерактивну мапу громадянського суспільства, яке продемонструє єдність у часи непевності. Тема «Імунітет до ілюзій» зосереджуватиме Форум на процесі розвитку спроможності організацій громадянського суспільства (ОГС) у мінливому та непростому середовищі. Особлива увага буде приділена ролі та місії ОГС у формуванні ВВП країни як «доданої вартості» громадянського суспільства, а також сприянню міжсекторального партнерства між громадянським суспільством, бізнесом та урядом. Окремі секції будуть присвячені взаємодії громадянського суспільства та органів державної й місцевої влади.

Очікуються, що у роботі Форуму візьмуть також участь представники ОГС з інших країн (Польщі, Норвегії, Швеції, Словаччини, Сполучених Штатів Америки), медіа, дипломатичний корпус, представники донорських організацій та органів влади.

Регіональним партнером Форуму у Херсонській області є Громадський центр «Нова генерація», який забезпечить роботу офлайнового локального майданчика Форуму в суворій відповідності до умов карантину:

  • якщо на момент проведення Форуму область перебуватиме в «червоній зоні» карантину – усі регіональні заходи Форуму проводитимуться виключно онлайн;
  • якщо на момент проведення Форуму область перебуватиме в «помаранчевій» чи «жовтій» зоні, – усі регіональні заходи Форуму в Херсоні проводитимуться у змішаному онлайн-офлайн форматі відповідно до нормативів розміщення учасників, встановлених вимогами Уряду України (кількість людей на локації не перевищує нормативи).

Основна сцена Форуму розміщуватиметься у НСК «Олімпійський» (вул. Велика Васильківська, 55). Громадський центр «Нова генерація» як регіональний партнер організовує свій комунікаційний майданчик у Херсоні та формує локальну програму, яка буде відображена і транслюватиметься на єдиній онлайн платформі https://forum.ednannia.ua/. Таким чином буде організовано телемарафон єдності українського громадянського суспільства.

Регіональні події Форуму розвитку громадянського суспільства «Імунітет до ілюзій» проводяться на місцях регіональними партнерами у межах «Ініціативи секторальної підтримки громадянського суспільства України», що реалізується ІСАР Єднання у консорціумі з Українським незалежним центром політичних досліджень (УНЦПД) та Центром демократії та верховенства права (ЦЕДЕМ) завдяки щирій підтримці американського народу, наданій через Агентство США з міжнародного розвитку. Регіональним партнерами стали громадські організації, які були відібрані в результаті конкурсу:

  1. Громадська спілка «Мережа хабів громадянського суспільства України» відповідатиме за Вінницю, Волинь, Кропивницький, Дніпро, Хмельницький, Донецьку та Луганську області.
  2. Союз переселенців «Мир на долоні» м. Житомир.
  3. Благодійний Фонд «Центр громадських ініціатив» спільно із громадською організацією «Простір молоді» організовує захід у Закарпатті.
  4. Запорізький обласний благодійний фонд «Посмішка дитини» відповідно у м. Запоріжжі.
  5. Благодійний фонд «Тепле Місто» – в Івано-Франківську.
  6. Громадська організація «Західноукраїнський ресурсний центр» – у м. Львів.
  7. Асоціація учасників та інвалідів антитерористичної операції – у м. Миколаїв.
  8. Платформа «Моє місто» та Громадська організація «Українська волонтерська служба» – у м. Одеса.
  9. Благодійна організація «Світло надії»– у м. Полтава.
  10. Благодійна організація «Мережа 100 відсотків життя Рівне» – у м. Рівне.
  11. Громадський фонд «СУМИ» – у м. Суми.
  12. Громадська організація «Центр громадського моніторингу та аналітики» – у м. Тернопіль.
  13. Центр розвитку громад – у м. Харків.
  14. Громадський центр «Нова генерація» – у м. Херсон.
  15. Громадська організація «Промолодь» – у м. Черкаси.
  16. Товариство «Український Народний Дім в Чернівцях» відповідно – у Чернівцях.
  17. Громадське об’єднання «Спілка Ініціатив Чернігівщини» відповідає за Чернігів.
  18. Дім прав людини «Крим» представить спільноту Криму.

До участі у Форумі запрошуються всі зацікавлені представники громадського сектору, державних інституцій, міжнародних організацій, а також медіа.

У разі виникнення будь-яких запитань прохання звертатися до Оксани Глєбушкіної, Координаторки Форуму в Херсоні, +38 050 257 09 44 або newgener93@gmail.com

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ