Підтримати нас

"Газпром" розриває контракт з Україною: соцмережі вирують і пишаються "Нафтогазом"

Автор статті
02 березня 2018 15:10
671
Поширити:

Заява "Газпрому" про негайне розірвання контрактів на поставку і транзит газу з українським "Нафтогазом" викликало бурхливі обговорення в соціальних мережах.

Сайт "Сегодня" зібрав найбільш показові з них.

Нагадаємо, раніше глава правління російського монополіста Олексій Міллер заявив: "Газпром" змушений негайно почати процедуру розірвання контрактів з НАК "Нафтогаз України" на поставку і транзит газу в Стокгольмському арбітражі".

Ці дії керівництво "Газпрому" підносить як реакцію на рішення Стокгольмського арбітражу по транзитному контракту. За словами Міллера, Стокгольмський арбітраж нібито "керувався подвійними стандартами".

Так, відомий український блогер і волонтер Семен Кабакан в своєму Facebook зізнався, що він вперше в житті почав пишатися "Нафтогазом".

screenshot_4_48

Перед цим він опублікував пост, в якому зізнався, що Україну чекають деякі проблеми, з якими країна повинна впоратися, тоді як для росіян очікуються серйозні неприємності.

screenshot_1_149

У свою чергу, журналіст Іван Яковина спрогнозував новий виток газових воєн, які він назвав "старою доброю класикою".

screenshot_2_85

Інший відомий блогер Роман Шрайк визнав, що росіяни своєю заявою показали, що рішення суду змусило їх серйозно нервувати.

screenshot_3_61

Пізніше в коментарях до посту він додав цікаве порівняння.

screenshot_4_49

Ще один показовий коментар з'явився на сторінці Катерини Золотарьової.

screenshot_5_46

У свою чергу, блогер і волонтер Ярослав Матюшин припустив, що рішення Міллера остаточно закриє проект "Північний потік".

screenshot_6_46

А ось інший волонтер і блогер, Мирослав Гай, впевнений, що розірвання контракту – елемент "гібридної війни" Кремля.

screenshot_7_40

І, нарешті, ще один блогер, Віктор Трегубов, запропонував зробити з Мюллера низьколетючу гіперзвукову ракету.

screenshot_8_29

Нагадаємо, 1 березня "Газпром" отримав від "Нафтогазу України" гроші на оплату березневих поставок "блакитного палива", проте повернув платіж. Росіяни пояснили своє рішення тим, що не було погоджено додаткову угоду до діючого контракту з "Нафтогазом". Російська сторона вважає, що без такого рішення поставки газу неможливі, тому вони не будуть здійснюватися з 1 березня. В "Нафтогазі" в свою чергу заявили, що здивовані таким рішенням "Газпрому". Українська компанія вважає, що Росія порушує вимоги Стокгольмського арбітражу. Через невиконання "Газпромом" своїх зобов'язань Україна вже перейшла на режим економії газу. В Кабміні і "Нафтогазі" запевняють, що країна безпроблемно переживе морозні дні.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ