Підтримати нас

Готуємо свинину: страви для буднів, свят і пікніків

Vgoru
Автор статті
03 червня 2021 11:06
1,247
Поширити:

М'ясо - білковий продукт, який обов'язково повинен бути присутнім у раціоні. Щоб його приготувати смачно, потрібно знати правила вибору, маринування та термічної обробки. Вживання свинини корисно для організму. У ній містяться цинк, залізо, кальцій, фосфор. Через високий відсоток жирності даного м'яса потрібно стежити за розміром порцій.

Спосіб приготування свинини залежить від того, яка частина туші була придбана. Початківці кулінари роблять масу помилок, через що страви виходять несмачними. Навіть неправильна нарізка м'яса може стати причиною того, що воно буде жорстким. Для смаження на сковороді його потрібно обов'язково відбити. Порційні шматки для шашлику необхідно маринувати якомога довше.

Як вибрати свинину для приготування різних страв?

Швидше за все готується м'ясо, отримане після забою молодих поросят. Відрізнити його можна за світло-рожевим відтінком, у ньому немає жирових прошарків. Годиться для приготування різних страв, але найчастіше запікають у духовці. Щоб не бігати по магазинах, можна купити свинину з доставкою додому, причому замовлення доведеться чекати не більше 90 хвилин. Знижки та бонусна програма — додаткові переваги для клієнтів онлайн-гіпермаркету.

Види м'яса і страви, які можна приготувати:

  • реберця. Їх смажать на сковороді і грилі, гасять, варять, коптять;

  • ошийок. Таке м'ясо найкраще підходить для приготування шашлику. Він виходить соковитим і м'яким. З шийної частини туші роблять гуляш;

  • філе. Купують, щоб приготувати буженину, медальйони та інші гарячі страви;

  • вирізка. Це м'ясо без прожилок. Вважається найціннішою частиною туші. У кулінарії піддається всім видам термічної обробки;

  • лопатка. Підходить для варіння бульйонів.

З свинини готують такі страви, як холодець, рулети, плов.

https://comments.ua/img/publications/ahNDYRipUJSY0aJQSyvhIbocD9aIhOkD.jpg

Шашлик на мангалі, як не допускати помилок

М'ясо нарізають поперек волокон і маринують. Це забезпечить розм'якшення тканин. Свинина швидко прожариться на вугіллі і збереже соковитість. Для приготування маринаду використовують різні продукти: цибуля, пряні трави, помідори, кефір, пиво, майонез, мінеральну воду. Кожен підбирає рецептуру на свій смак.

Не варто боятися експериментів. Шашлик, приготований за одним і тим же рецептом, швидко набридне. Урізноманітнити смак допоможуть різні соуси і приправи. Основна помилка під час готування цього м'ясної страви на грилі — короткий період прожарювання. Готовність визначають по розрізу одного зі шматочків. При цьому повинна виділятися прозора рідина.

https://www.mhealth.ru/upload/custom/56a/56a090af3c93fac883f2b1e6f162bf43.jpg

Шашлик можна смажити на відкритому вогні. Шампури можна розміщувати на мангалі, коли дрова повністю прогорять і перетворяться в тліюче вугілля. Не варто залишати простір між шматочками. Нанизувати м'ясо потрібно досить щільно. Немає необхідності змочувати шашлик під час смаження. Рідина при цьому інтенсивно випаровується, забираючи вологу з волокон. В результаті блюдо виходить пересушеним. Не поливайте м'ясо маринадом, і тоді воно буде апетитним і смачним.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ