Підтримати нас

Фейк про те, що за словами «омбудсменки» рф Москалькової Україна відмовилася від обміну 70 полонених

Vgoru
Автор статті
10 березня 2023 14:22
1,087
Поширити:

Так звана «омбудсмен» держави-агресорки Тетяна Москалькова заявила, що, мовляв, українська сторона не виявила бажання забрати 70 українських військовополонених під час обміну, який відбувся 7 березня. Чиновниця надала начебто список цих військовополонених, який розмістила у своєму телеграм-каналі. http://surl.li/fhxwh

Про це повідомляє ресурс "Без Брехні"

Крім того, гучну заяву Москалькової підхопили так звані кремлівські медіа. Українськй координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими спростував вкид так званої «омбудсменки». https://surl.li/fhxyj 

Фейк

Російська омбудсмен не є суб’єктом перемовин під час обмінів. Тетяна Москалькова вкотре озвучує тези, потрібні росіянам для розхитування українського суспільства. Вона жодним словом не прохопилася про резонансну позасудову страту українського беззбройного воїна, водночас шукає відмовки для того, щоби пояснити російському суспільству відсутність прогресу у поверненні власних військовополонених.

За словами українського омбудсмена Дмитра Лубінця, загалом зміст і тональність недавніх заяв російської сторони мають мало спільного із всебічною реалізацією домовленостей, досягнутих під час зустрічі Уповноважених в Анкарі, зокрема, щодо повернення цивільних заручників та репатріації важкопоранених і тяжкохворих військовополонених.

Позитив у публікації прізвищ наших Захисників один – ми завдяки цьому знаємо, що в полоні у ворога знаходяться перелічені воїни. Адже росія робить усе можливе, щоби приховати від України факт перебування в полоні наших оборонців.

В опублікованому Москальковою списку є також і ті військовослужбовці, які вже насправді звільнені з полону. Це свідчить про некомпетентність так званого «омбудсмена» та відсутність володіння ситуацією. Такі провокації з російського боку відбуваються вже не вперше.

Україна готова забирати з полону і забирає всіх наших Захисників та Захисниць, яких пропонує на обмінах протилежна сторона.

Нагадаємо, 25 лютого 2023 року Тетяна Москалькова потрапила до санкційного списку Євросоюзу за заперечення фільтраційних заходів, які проводила росія на окупованих територіях України. Також Москалькову виключено з Міжнародного інституту омбудсмана (IOI).

P.S. Матеріал розміщено в рамках ініціативи Мережа проектів з протидії дезінформації

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ