Підтримати нас

ДСНС Херсонщини подає до суду на порушників пожежної безпеки

Автор статті
11 лютого 2020 04:00
647
Поширити:

На вісім об’єктів масового перебування людей Херсонське обласне управління Державної служби з надзвичайних ситуацій подало до суду через порушення норм пожежної і техногенної безпеки.

Такі результати перевірки навчальних закладів, дитячих садків, гуртожитків, лікарень, торговельних центрів, повідомляє Суспільне.

У Херсоні до суду готуються справи щодо першого корпусу та гуртожитку музичного училища, гуртожитку Херсонського вищого професійного училища сервісу та дизайну. Як розповів інженер з охорони праці херсонського професійного ліцею харчової промисловості Анатолій Щербина, керівництво закладу має усунути порушення до серпня цього року:

"У нас в ліцеї три аварійних виходи. Перший - це парадний, два інші - запасні. Один з цього боку, інший - з другого. У ранкову зміну охорона приходить і зранку відкривають доступ до аварійного виходу. Тут "Херсонгаз" ставить машини".

Всього потрібно було виправити 21 пункт щодо заходів пожежної і техногенної безпеки. Залишилось п’ять пунктів, - розказав інженер з охорони праці Анатолій Щербина:

"По-перше, освітлення. Друге – у нас були захаращені пожежні виходи, підвали. Все це ми зробили. У нас встановлено знаки, є план евакуації, куточки безпеки життєдіяльності. На сьогоднішній день є проблема з вогнегасниками. Минулого року ми їх придбали. Вони у нас проходять перезарядку, технічний огляд. Але, на жаль, водовідведення у нас в аварійному стані".

Якщо керівництво Херсонського професійного ліцею харчової промисловості до серпня цього року не виконає останні п’ять приписів, щоб виправити помилки з пожежної і технічної безпеки, ліцей можуть закрити. Це один зі сценаріїв, про який кореспондентам Суспільного розповіла виконувачка обов’язків директора ліцею Аліса Щербина.

Всього на виконання останніх п’яти приписів потрібно 707 тисяч 507 гривень,– повідомила виконувачка обов’язків директора ліцею. Керівництво закладу, який є державним, зверталося до міської та обласної влади. Грошей у місцевих бюджетах немає, а держава не допоможе, - розказала Аліса Щербина:

"Це розробка проєктної документації системи пожежної сигналізації, яка складає 39426 гривень, виконання монтажних і пусконалагоджувальних робіт системи пожежної сигналізації – це майже 600 тисяч гривень, проєкт та виконання робіт з вогнегасної обробки дерев’яних конструкцій покрівлі - 49 тисяч. Майже 50 тисяч - придбання протипожежних дверей і укомплектування всіх пожежних кранів рукавами та стволами. Двері - це 19 тисяч, укомплектування – 6 тисяч".

Заступник начальника обласної рятувальної служби із запобігання надзвичайним ситуаціям Володимир Бєляєв навів приклади порушення норм безпеки:

"На евакуаційному виході на висоті півметра провели трубу опалення. І коли біжиш до евакуаційного входу, перечепився через трубу опалення, і загримів носом. І позаду решта дітей - те саме. Коли була перевірка шкіл в Голопристанському районі, в селищі Рибальчому, зайшли в школу, а там на дерев’яній підлозі стоять буржуйки і навколо накидані дрова в класах, і в навчальних класах буржуйки".

Пожежна і техногенна безпека на місцях залежить від безпосередніх керівників, - пояснив начальник управління із запобігання надзвичайним ситуаціям Дмитро Остапенко:

"Основні причини пожеж на об’єктах, є ставлення керівництва об’єктів до електромереж, до шляхів евакуації, до складування старих меблів, до перепланування сходових клітин, перепланування класів, коридорів, встановлення решіток, турнікетів. Це заходи, які не потребують матеріальних втрат. Якщо ці заходи керівники всі виконали, окрім заходів великих витрат, ми враховуємо всебічно усі питання подання до суду."

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ