Підтримати нас

Дівчина з Нової Каховки малює плакати для мітингів на підтримку України у Лісабоні

Автор статті
21 липня 2022 07:29
1,169
Поширити:

Раніше малювала пейзажі та казкових героїв, а тепер - антивоєнні плакати для акцій у Лісабоні. Таким чином 14-річна новокаховчанка Вероніка Мальченко закликає Європу допомогти Україні.

За словами дівчини, на плакатах вона малює написи з вимогами та проханнями до всіх людей світу про допомогу Україні, пише Суспільне.

"Я пишу про те, що Росія - країна-терорист, що президента РФ треба зупинити за будь-яку ціну. Про те, що щодня вбивають українців та знищують нашу країну", - говорить Вероніка.

Тікали з Нової Каховки в перший день війни, розповіла мама Вероніки Ірина. Доїхали до Португалії та тут відчули себе розгубленими, поки не зустрілися з українським волонтером, який почав організовувати акції на підтримку України.

"Ми побачили, що можемо якось допомогти Україні. Вероніка запропонувала писати плакати на ці акції - для того, щоб доносити думки до людей, які мандрують Португалією та які тут живуть. Перший плакат, який вона намалювала - "Нова Каховка - це Україна. Поверніть мій дім". Про це хотілося кричати завжди", - каже жінка.

Вероніка працює над плакатами щодня по кілька годин. Уже зробила понад 30 плакатів і продовжує працювати для наступних акцій, на яких збираються тисячі людей. Плакати, які робить Вероніка, допомагають людям в іншій країні зрозуміти та побачити, що насправді відбувається в Україні.

"На акцію з підтримки дітей у Лісабон, нам треба добиратися близько двох годин. Ми їдемо спочатку на автобусі, потім електричкою і ще кілька станцій на метро. Таким чином, на акції, ми їздимо щосуботи", - каже мама художниці.

Вероніка каже - мріє повернутися до рідної Нової Каховки, закінчити випускний рік у художній і музичній школах. І хоч їх добре прийняли та підтримали в Португалії, вдома все одно краще, говорить Ірина Мальченко.

Фото: Ірина Мальченко

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ