Підтримати нас

Де навчаються лідери

Автор статті
19 липня 2019 11:30
791
Поширити:

Багато відомих політиків, бізнесменів та артистів були колись випускниками університетів. «Всі ми родом зі студентства» — так можна перефразувати відомий вислів.

Вони навряд чи чули від батьків, родичів або просто знайомих фрази типу «вступай, щоб у тебе був диплом», «корочка завжди стане в нагоді», «диплом у тебе першим запитають, коли на роботу прийдеш» тощо. І що може краще розповісти про рівень та якість університету, ніж історії успіху його випускників?

Наприклад, Гарвард — найстаріший навчальний заклад США. Був заснований в далекому 1636 році. Серед його випускників творець Майкрософт Білл Гейтс, засновник Фейсбук Марк Цукереберг, голлівудська актриса Наталі Портман, президенти США Теодор Рузвельт, Джон Кеннеді, Джордж Буш, Барак Обама. Це далеко не повний перелік відомих людей, які навчалися в цьому виші. За їхніми спогадами, навчання в університеті дало їм вміння дивитися на речі під іншим кутом, аналізувати інформацію та величезну кількість дружніх зв'язків, які вони використовували протягом усього свого життя.

Інший, не менш відомий у всьому світі університет — Оксфорд, заснований в 1096 році. Це найстаріший університет Великобританії і один з найбільш «дорослих» в світі. Серед його випускників Льюїс Керрол — автор всесвітньо відомих книг про пригоди Аліси, сорок другий президент США Білл Клінтон, фізик-теоретик і популяризатор науки Стівен Хокінг, колишня прем'єр-міністерка Великобританіі Маргарет Тетчер (більше відома як «Залізна леді»). У стінах навчального закладу у студентів виховують цілеспрямованість, саморозвиток та лідерство.

Є ким пишатись і в українських університетах, хоча вони мають не такий шановний вік. Наприклад, Павло Казарьян — вже більше десяти років директор реабілітаційного центру «Джерело». У ньому молоді люди з наркозалежністю, в умовах чіткої дисципліни і графіку, ведуть здоровий і активний спосіб життя, створюють сім'ї та позбуваються своєї шкідливої звички. За час роботи центру життя вдалося врятувати майже 50 людей.

Або Олена Раткогло, голова благодійного фонду «Соняшник», який вже надав адресну допомогу десяткам дітей. Організаторка фотовиставки «Ми неповторнi», що присвячена дітям з особливими потребама, пересувної фотовиставки «Рукi надii» про медсестер і медперсонал дитячої обласної лікарні, виставки малюнків дітей з онкозахворюваннями. Також вона заснувала магазин, який працює за принципами екології, педагогіки та благодійності.

Таким самим натхненним прикладом є Олена Чеканова. Вона вже більше тринадцяти років консультує родини, що взяли до себе чадо з дитбудинку. Олена творець власної авторської колоди метафоричних асоціативних карт «В очікуванні дитини».

Крім любові до людей і бажання змінювати світ навколо, Павла та двох Олен об'єднує місце навчання. Казарьян випускник спеціальності «Фізична терапія, ерготерапія» Міжнародного класичного університету імені Пилипа Орлика. А дівчата навчались в цьому ж університеті, на спеціальності «Психологія.»  Їх історії успіху як найкраще підкреслюють та виділяють можливості та навички, які будуть необхідні вчорашньому студентові в реальному, «дорослому» житті.

Довідково: консультації для абітурієнтів проводяться в приймальній комісії університету за адресою: м. Миколаїв, вул. Котельна, 2. Представництва у Херсонській області: смт Чаплинка, смт Каланчак, м. Скадовськ, м. Гола пристань. Телефон приймальної комісії (0512) 59-30-01, 55-07-36, 099-541-92-22, 067-904-50-06 https://mku.edu.ua/

P.S. Матеріал створено в рамках партнерського проекту онлайн газети "Вгору" спільно з Міжнародним класичним університетом ім. Пилипа Орлика.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ