Підтримати нас

Червоні прапори, “танці у пілотках”, гречана каша. Як херсонці відсвяткували 73-тю річницю перемоги над фашизмом. ФОТО. ВІДЕО

Vgoru
Автор статті
09 травня 2018 12:22
758
Поширити:

Святкова хода та урочистий мітинг, присвячені 73-й річниці перемоги над фашизмом у Другій світовій війні, пройшли сьогодні у Херсоні.

За традицією хода почалася від площі Героїв Сталінграду, пройша по вулиці Перекопській потім — до пам'ятника Невідомому солдату в парку Слави, де відбулися урочисті заходи. Учасники несли прапори України, Євросоюзу, червоно-чорні прапори і червоні прапори без символіки.

Також були присутні і прапори деяких політичних партій. Найбільше “відзначився” Опозиційний блок. Ця партія, представники якої постійно наполягають, що перемога над фашизмом для них — свята, просто безсоромно піарилася на “святі із сльозами на очах”.

 

Вперше в цей день не пронесли Прапор Перемоги - копію прапора, поставленого 1 травня 1945 роки над рейхстагом в Берліні.

На мітингу перед присутніми виступили представники обласної та міської влади, представники військовослужбовців і ветеранських організацій.

У святі за традицією брали участь курсанти Херсонської державної морської академії, і, як бувало і під час свят (не лише Дня Перемоги) у минулі роки, комусь з курсантів, які стояли у почесній варті, стало зле.

При тому, що погода у святковий день була прохолодною.

Після урочистої частини була представлена невелика концертна програма на військову тематику. Організатори не додумалися до чогось кращого, ніж влаштувати набридлі ще з радянських часів “танці у пілотках”, а використали для цього фрагмент саунд-треку з фільму “У бій йдуть лише старі”.

 

Після чого присутні вшанували хвилиною мовчання пам'ять загиблих і померлих учасників Другої світової війни і бойових дій на Донбасі. Військовослужбовці тричі відсалютували автоматними чергами.

Також в парку Слави працювала традиційна польова кухня. За гречаною кашею і узваром утворилася довжезна черга.

Святкові заходи пройшли без серйозних інцидентів. Об'єктами пильної уваги поліції були групи людей, які влаштували на святі хорове виконання радянських пісень. Деякі з цих людей прийшли на урочистості, надівши значки з радянською символікою і портретами Леніна і Сталіна. Однак ніякої реакції інших присутніх на такі провокації не було.

Безпеку і громадський порядок забезпечували співробітники поліції і бійці Нацгвардії. Серед поліцейських були і співробітники недавно створеної служби - переговорники, завдання яких - не допускати загострення конфліктів, що виникають.

Військовослужбовці та активісти пошукового руху підготували виставку, на якій представили зразки зброї з зони АТО (в основному це - захоплене в боях трофейне озброєння), а також знайдені під час пошукових експедицій одяг, зброю та інше військове спорядження часів Другої світової війни.

${gallery:b06687d572c51e7b9e227ec62d2c05d7}

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ