Підтримати нас

Британія готується захищати Гонконг від Китаю

Автор статті
01 червня 2020 02:00
703
Поширити:

Лондон планує використовувати можливість розширення візових прав жителів Гонконгу, які мають спеціальний паспорт BN (O), що дає право переїхати без додаткових дозволів до Британії.

Британія готує заходи у відповідь на застосування Китаєм закону про національну безпеку Гонконгу, який істотно обмежує автономію цього регіону. Лондон планує видавати жителям Гонконгу спеціальний паспорт, повідомив британський міністр закордонних справ Домінік Рааб, передає Reuters.

Так, Лондон планує використовувати можливість розширення візових прав жителів Гонконгу, які мають спеціальний паспорт BN (O), що дає право переїхати без додаткових дозволів до Британії. Однак за новими правилами власник паспорта не може отримати роботу або право на постійне проживання в Британії.

Зараз такими британськими паспортами володіють близько 300 тисяч жителів Гонконгу, а отримати його можуть ще 2,9 мільйона громадян, які народилися до липня 1997 року, тобто в ті часи, коли Гонконг був колонією Британії.

Таку реакцію Лондона викликав прийнятий напередодні китайським парламентом закон про нацбезпеку Гонконгу, який дозволяє Китаю створити в регіоні власні спецслужби і заборонити проведення антиурядових акцій протесту.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ