Підтримати нас

Австралія бореться з пожежами

Автор статті
06 січня 2020 13:45
661
Поширити:

Через масштабні пожежі в Австралії загинули щонайменше 24 людини.

Жертвами вогню також стали майже пів мільярда тварин, повідомляє ВВС.

"Майже 200 пожеж все ще горять по всій країні, і хоча найбільше уваги було приділено саме Новому Південному Уельсу, це стосувалося всіх штатів і територій. Більше 1200 будинків було зруйновано і мільйони гектарів землі випалені. Десятки тисяч будинків в штатах Новий Південний Уельс і Вікторія в даний час не мають електрики. За минулий тиждень тисячі людей були евакуйовані з прибережних міст", - пишуть у виданні.

В суботу ввечері в Новому Південному Уельсі вибухнула вежа, де були мільйони літрів води, і затопила безліч будинків і машин.

Для пожежних служб в Новому Південному Уельсі зібрали понад 20 мільйонів доларів за дві доби, оскільки штат бореться з кризою лісової пожежі. Прем'єр-міністр Скотт Моррісон скликав 3000 осіб з резервних військ на підмогу.

Допомогу в боротьбі з пожежами надали і знаменитості, серед них американська співачка Пінк і лауреат премії "Оскар" Ніколь Кідман, яка пообіцяла 500 тисяч доларів.

Допомагають також Сінгапур і Папуа-Нова Гвінея. Ці країни запропонували військову підтримку Австралії, а Нова Зеландія направила ще три вертольоти ВПС.

${gallery:6b165296f82c360127d51a435bc02589}

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ