Підтримати нас

Адвокат Коломойського таємно відвідав голову НАБУ Ситника як представник Зеленського

Автор статті
09 квітня 2019 12:38
714
Поширити:

Ввечері 3 квітня адвокат олігарха Ігоря Коломойського Андрій Богдан зустрівся з директором Національного антикорупційного бюро Артемом Ситником. На зустрічі Богдан позиціонував себе як представник кандидата в президенти Володимира Зеленського.

Про це йдеться в сюжеті Максима Опанасенка та Марії Землянської для телепрограми “Наші гроші з Денисом Бігусом”.

Про зустріч Андрія Богдана з директором НАБУ не повідомляли ані бюро, ані штаб Зеленського, ані представники ГО “Центр протидії корупції”, засновник якої Віталій Шабунін теж був на ній присутній.

Богдан – юрист Коломойського, який у 2014-му мав статус його радника як очільника Дніпропетровщини. Попри виїзд Коломойського з України, їхня співпраця з олігархом, не завершилася. У 2016-му Богдан визнавав, що Ігор Коломойський є одним з його клієнтів.

“Хто ця людина, чому саме ця людина прийшла – це вже питання до команди кандидата, які визначили, хто саме може прийти на цю зустріч”, - пояснила прес-секретар НАБУ Світлана Оліфіра.

Нагадаємо, в НАБУ перебувають три гучні кримінальні провадження, що зачіпають інтереси олігарха Ігоря Коломойського: щодо виведення грошей з ПриватБанку і Укрнафти та несплати авіакомпанією МАУ зборів державі.

І прес-секретар НАБУ, і засновник ЦПК Віталій Шабунін запевняють, що говорили виключно про антикорупційну стратегію.

“Я можу чітко гарантувати – жодне кримінальне провадження (щодо структур Коломойського, діяльність яких розслідує НАБУ - ред.) не обговорювалося. При цьому Андрій Богдан представляв штаб Зеленського”, - зазначив Віталій Шабунін.

За даними Bihus.Info, у тільки з початку 2019-го року Богдан чотири рази навідувався до Тель-Авіву, в 15-км від якого розташований офіс Коломойського. А у 2018-му Богдан постійно літав у Женеву, де на той час жив і працював олігарх.

Крім того, після першого туру виборів журналісти Bihus.info зафіксували Андрія Богдана у штабі Зеленського на Печерську, де він вів перемовини з членами команди кандидата в президенти.  Його автомобіль за останній тиждень приїжджав сюди декілька разів. А 31-го березня, у день голосування в першому турі, Андрій Богдан був в тимчасовому передвиборчому штабі Зеленського у комплексі «Парковий».

Хоча Богдан відвідує директора правоохоронного органу як представник кандидата в президенти, в команді Зеленського його роль не афішують. Представники штабу називають його просто “другом”.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ