Підтримати нас

Жителі Херсонщини втратили майже 300 тисяч гривень через шахрайські схеми 

23 липня 2024 20:01
200
Поширити:

На Херсонщині п’ятеро місцевих жителів втратили майже 300 тисяч гривень через різні шахрайські схеми. 

Про це повідомляє поліція Херсонської області. 

За даними правоохоронців, жінка оприлюднила на маркетплейсі   онлайн-платформа, яка об'єднує покупців і продавців для укладання угод  повідомлення про продаж речей. На оголошення відгукнувся покупець, який надіслав їй посилання для отримання переказу коштів. Жінка ввела особисті дані своєї банківської картки, а потім з її рахунку зникла 1 тисяча 750 гривень.

Інший чоловік у соціальній мережі перейшов за посиланням для отримання грошової допомоги. Він ввів дані своєї банківської картки, а потім втратив 15 тисяч гривень. 

Ще дві жінки через шахрайські схеми втратили свої заощадження: 

“В обох випадках заявницям телефонували невідомі люди, які видавали себе за родичів і просили терміново переказати їм певні суми на лікування. Не перевіривши інформацію, жінки переказали на надіслані їм рахунки 11 тисяч гривень”. 

Інший чоловік хотів придбати автівку з-за кордону. Він листуватися з продавцем та перерахував йому 270 тисяч гривень. Після цього продавець не виходив на зв'язок. 

  • На Херсонщині за 17 червня через шахрайські схеми четверо людей втратили понад 50 тисяч гривень.
  • У Херсонській області працівники поліції затримали злочинну групу шахраїв, які обманним шляхом отримували гроші через додаток однієї зі служб таксі. Вони причетні до понад 30 епізодів злочинної діяльності та привласнили щонайменше 113 тисяч гривень громадян України.
  • В ефірі “Вгору” речник Нацполіції Андрій Кований розповів, що з початку 2024 року поліція Херсонської області розпочала 135 кримінальних проваджень за фактом телефонного та інтернет-шахрайства. Топ шахрайських схем наразі формується наступним чином: на першому місці інтернет-шахраї, які діють у сфері купівля/продаж товарів (на них надходить понад 50% зі всіх заяв), на другому місці фішингові посилання, а на третьому – злам сторінок.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів