Підтримати нас

"Завтра - знесе будинок, а потім і мене вб'є" - чиновник залишив переселенку без заробітку

27 вересня 2017 13:33
288
Поширити:

У селі Щітки за 15 кілометрів від Вінниці між переселенкою з Криму Станіславою Білостегнюк та головою села спалахнув конфлікт. За словами пенсіонерки, чиновник втрутився до її городу та зрізав гілля горіхів, які йому заважали.

Для жінки дерева були основним джерелом прибутку. Вона народилася у цьому селі, але більшу частину свого життя прожила в Севастополі, повідомляє 20minut.

"Прожила там 47 років, мене там поважали і добре знали. Але коли сталася анексія півострова, жити в Криму більше не могла. Поїхала в Щітки, — розповідає Станіслава Білостегнюк. - Пенсію мені поновити не можуть, бо кажуть, що я сепаратистка. Єдине джерело прибутку — город та горіхи, що ростуть обабіч моєї ділянки. Одного дня дерева почали заважати нашому сільському голові — Дмитру Науменку. Їх порізали без згоди".

Дванадцять дерев різали сім годин. Робочі скинули гілля під паркан жінці, через що він зламався. Пошкодили дроти телефону та Інтернету.

"Горіхи на моїй ділянці і нікому не заважали. Казала голові про це, а він гигоче і каже, що йому заважає! Я йому відповідаю: "Діма, ти поводиш себе як дитячий садок! Ти ж доросла людина. Порадься з матір'ю та запитай, чи можна різати дерева влітку?" А він не почув моїх прохань та тільки насміхався", - каже жінка. - Сьогодні він мені порізав дерево, завтра — знесе будинок, а потім і мене вб'є. Не хочу, щоб цей сільський голова дозволяв собі таке самоуправство. Це вандалізм та перевищення службових обов'язків".

Через дерева між жителькою села Щітки та сільським головою Писарівки

Переселенка поскаржилася на дії сільського голови в підрозділи Вінницької облдержадміністрації, в райраду та прокуратуру. Отримала пораду звернутися до суду.

Сьогодні він мені порізав дерево, завтра — знесе будинок, а потім і мене вб'є. Не хочу, щоб цей сільський голова дозволяв собі таке самоуправство

Голова Писарівки Дмитро Науменко підтвердив, що дерева різали за його розпорядженням.

"Хоча дерева росли на її ділянці, але гілля звисало на дорогу та затуляло повністю шлях так, що автобус не міг проїхати, — розказує Дмитро Науменгко. — До того ж, сухі гілки висіли на проводах. Мені що, потрібно чекати, поки вони обірвуть світло іншим жителям? Замість того, щоб люди самі наводили благоустрій, це зробили за гроші сільради. Ми і автовишку найняли (250 гривень на годину), і двох людей, і десять літрів бензину витратили. А обірвані дроти наші робітники скрутили, бо вони заплуталися в горіхах. При нормальному розкладі, ми мали їй довідку виписати, скільки жінка винна за роботи. Але цього робити не будемо".

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів