Підтримати нас

“Я був вражений, як швидко вода прибувала” — фотокореспондент “Вгору” про деталі сьогоднішньої евакуації в Херсоні

Vgoru
Автор статті
06 червня 2023 20:31
540
Поширити:

Евакуація мікрорайону Корабел була добре організована. Не було жодного скупчення: автобуси швидко під’їжджали та від’їжджали. 

Поліція слідкувала за порядком. Також місцеві, що виїжджали власними автівками, пропонували іншим евакуюватися з ними, якщо були вільні місця.

Такою евакуація 6 червня запам’яталася фотокореспонденту Медіаплатформи "Вгору" Олександру Корнякову. Про свої враження він розповів у прямому ефірі Медіаплатформи “Вгору”.

Поки я перебував у мікрорайоні Корабел, люди в одному місті ставили такі помітки і писали який час. І десь приблизно за пів години, може трохи менше, десь на 2,5 метра вода піднялася уздовж спуску”, — пригадує Олександр Корняков.

Фотокореспондент був дуже вражений тим, як швидко прибувала вода :

“Я прийшов сфотографувати одне місце, і треба було повертатися назад через дві хвилини, а там вже все — я не можу. Я йшов, і в мене були мокрі ноги. Так швидко вода прибувала”.

Також Олександр Корняков повідомляє, що навіть під час евакуації росіяни обстрілювали місто. 

“Поліція просила швидко пофотаграфувати і йти, бо не дуже далеко від мікрорайону Корабел були обстріли. Коли ходив по місту, чутно було і вильоти і прильоти по місту. Традиційно це острів і, на жаль, Антонівка. Саме під час евакуації лунали вибухи, тому все робилося дуже швидко, люди не затримувалися на вулиці”, — пригадує фотокореспондент.

Сьогодні стало відомо, що Олександра Корнякова нагородили орденом «За заслуги» ІІІ ступеня.

Нагадаємо, 18 травня у Херсонському обласному краєзнавчому музеї відкрили виставку «Херсон-2022: Хроніки деокупації». Серед експонатів є півсотні знімків фотокореспондента медіаплатформи "Вгору" Олександра Корнякова. Музейна експозиція присвячена півріччю з дня визволення правобережної Херсонщини від російської окупації та Міжнародному дню музеїв. 

Фотовиставка Олександра Корнякова, яка об’їздила чи не всю Україну, стала частиною великої програми на честь Дня пам’яті та примирення в Австрії.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ