Підтримати нас

В Уряді планують запровадити зміни до законодавства щодо примусової евакуації: що відомо 

14 серпня 2024 16:20
377
Поширити:
Фото Олександра Корнякова, "Вгору"

В Уряді планують запровадити зміни до законодавства, які передбачатимуть посилення відповідальності у випадку відмови людей від примусової евакуації. 

Про це під час брифінгу повідомила віцепрем'єр-міністерка, міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук.

Вона стверджує, що такі зміни вимагають запровадити військові. 

“Ми в четвер розглянемо кінцевий результат таких змін до законодавства щодо посилення відповідальності за невиконання наказів щодо примусової евакуації, щодо алгоритму дій ДСНС, Нацполіції та кожного так, хто на цьому напрямку є залучений”, – додала Верещук.
  • Кореспонденти “Вгору” дізнавались про взаємодію влади із волонтерами щодо вивезення людей із окупованих територій. 
  • 10 серпня на Раді оборони ухвалили рішення розширити зону обов'язкової евакуації населення.
  • Начальник управління внутрішньої та інформаційної політики Херсонської ОВА Олександр Толоконніков зазначив, що невелика кількість людей погоджується виїжджати із зон обов'язкової евакуації.
  • Станом на березень 2024 року складено 6 адмінпротокол за статтею 184 Кодексу України про адміністративне правопорушення. (Невиконання батьками або особами, що їх замінюють, обов'язків щодо виховання дітей тягне за собою попередження або накладення штрафу від п'ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян).
  • У вересні 2023 року Рада оборони області оголосила про евакуацію родин із дітьми із 31 населеного пункту. Потім вони розширили список до 34.
  • 23 жовтня ухвалили рішення про примусову евакуацію родин із дітьми з 23 населених пунктів Херсонщини. 

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів