Підтримати нас

Уряд на час воєнного стану дозволив не публікувати інформацію про оборонні закупівлі

10 липня 2024 07:26
169
Поширити:
уряд
Фото: АрміяInform

Кабінет міністрів України дозволив на час воєнного стану не публікувати інформацію про закупівлі на потреби оборони. Закупівлі для ЗСУ, військових формувань, Вищих військових навчальних закладів, правоохоронних органів, ДСНС, а також  закупівлі “Укрзалізниці”, які спрямовані на ремонти та відновлення техніки, зможуть відбуватися без застосування відкритих торгів або електронного каталогу. 

Про це повідомили у пресслужбі Міністерства економіки України.

Також задля безпеки замовників, постачальників та виконавців, замовникам дозволили не вказувати населений пункт, де розташоване підприємство, а лише, наприклад, район чи область. 

“Крім того, закупівлі замовників для нагальних оборонних потреб коштом місцевих та інших публічних бюджетів, буде проводитись без застосування відкритих торгів або електронного каталогу. Такі договори будуть оприлюднені в електронній системі закупівель через 90 днів з дня припинення або скасування правового режиму воєнного стану», – розповіла заступниця Міністра економіки України Надія Бігун. 

Зазначається, що уряд зобов'язав замовників формувати перелік документів, які подаються учасником  процедури закупівлі, у вигляді двох окремих додатків до тендерної документації.

“Такі зміни унеможливлять зловживання щодо вимог до документації з боку замовників, сприятимуть добросовісній конкуренції серед учасників процедури закупівлі та покращать ефективність проведення закупівель”, – йдеться в повідомленні.
  • У квітні 2024 року працівники ДБР за сприяння СБУ повідомили про підозру двом керівникам продовольчої служби відділу тилового забезпечення прикордонного загону на Херсонщині, які закуповували продукти для військових за завищеними цінами. 
  • У січні цього року Міністерство оборони України вирішило розірвати контракт із компанією «Трейд Лайнс Рітейл» щодо постачання харчування військовим у Херсонській та Миколаївській областях. Ця компанія пов'язана з львівським бізнесменом Ігорем Гринкевичем. 

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів