Підтримати нас

"Радянський комплект нагород продав за 100 тисяч гривень" - переселенець побудував бізнес на антикваріаті

15 вересня 2017 01:02
262
Поширити:

33-річний Павло Костенко з Чистякового на Донеччині після переїзду до Запоріжжя заснував бізнес із продажу антикварних речей. Відкрив два інтернет-магазини на закордонних майданчиках. Його клієнти - американці, жителі Європи, Ізраїлю, Саудівської Аравії та Лівії.

"У Донецьку займався торгівлею натуральними волоссям для перук, - розповідає Gazeta.ua Павло Костенко, - Мотався містами, різними країнами. Бізнес досить цікавий. Розумів, як працює схема. Відкрив стаціонарний пункт прийому волосся. Паралельно почав займатися продажем радянського антикваріату — статуетками, предметами побуту.

Коли почалася війна, бізнес згорнув і переїхав до Запоріжжя, - продовжує Павло. - Невдовзі дізнався, що дружина вагітна. Потрібно було вирішувати фінансову проблему. Із двома економічними дипломами влаштувався менеджером із закупівель вторсировини. Не пропрацював і місяця. Доходи не покривали навіть третини необхідних витрат. Тож вирішив продовжити займатися бізнесом. Написав бізнес-план, звернувся в "Карітас" і отримав грант у 1000 доларів. Це допомогло знову почати бізнес. Розклеїв оголошення, дав рекламу в газети. Справа пішла".

Усі речі зберігав в орендованій квартирі. Після народження дочки Ірини винайняв офіс.

"Зараз перебуваю в затишному офісі у центрі міста. Займаюся антикваріатом, що датується початком нашої ери і закінчується радянським періодом. Також продовжую займатися продажем волосся. Уже вийшов на міжнародний ринок. Іноземці - безпосередні замовники".

Щоб відрізняти цінні речі від сміття, шукав про них інформацію в Інтернеті. Найдорожча річ, яку продав - радянський нагородний комплект. Коштував 100 тисяч гривень.

"Лише бурштину існує близько 300 підвидів. Найпростіші бурштинові намиста можуть оцінюватися в 5-10 гривень за грам. А антикварний балтійський бурштин - від 50 до 500 гривень за грам. Щоб відрізнити один від іншого, вивчив велику кількість інформації. Так само і з іншими речами, - розповідає Павло. - Серед фотографів попит мають радянські об'єктиви. З ними можна працювати, а коштують дешевше сучасних. Непогано продається радянська біжутерія, медалі, ордени, монети. Зараз почав продавати античні речі - монети Римської імперії і царської Росії".

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів