Підтримати нас

Переселенка з Донецька у декреті шиє іграшки на замовлення

19 серпня 2017 06:02
320
Поширити:

За перший рік на шитті іграшок можна заробити 12 тис. грн. Для старту потрібна швейна машинка, різноманітна тканина та фурнітура на суму близько 500 грн. Найдорожче в іграшці – робота.

Про це Gazeta.ua розповіла Олена Фоменко із Донецька, яка зараз з родиною живе в Ірпіні Київської області.

Спершу Олена обрала нішу та продумала лінійку товарів, порахувала вартість виробів. Зупинилась на виготовлені пальчикового лялькового театру, коней на палиці, лисів з казки "Маленький принц" та екоторбинок для сімейних покупок. На виготовлення однієї іграшки йде півтора дня, вартість - від 300 грн, найдорожчий лис – 700 грн.

"Першого лиса шила на подарунок похреснику до його дня народження. Сама придумала як пошити, – розповідає Олена. – За минулий рік продала 20 лисів. Шию їх з приємного плюшу. Всередині іграшки шарнірний хребет за 5 доларів. Він зроблений за принципом людського. Лис може нахилити голову, зігнути лапки".

За місяць може отримати близько десятка замовлень. За словами Олени, клієнти цінують можливість індивідуального підходу та ексклюзивність товару.

"Мама 3-річної Злати, яка встановила рекорд України зі знання прапорів, замовила коня на палиці. Дівчина сама обирала колір гриви, тканину для голови, очі, – ділиться Олена. – Такі іграшки виготовляли ще у ХVІІ столітті. В українських крамницях були тільки китайські поганої якості".

 

Продає вироби на сторінці у Facebook "Творча майстерня "Шильце", хенд-мейд-сайтах, ярмарках.

"У Києві участь у ярмарку може коштувати 1500 гривень за вихідні. Та не факт, що зможеш заробити. Для мене найголовніше у таких заходах – спілкування з людьми. Декілька разів брала участь у ярмарку, де продала декілька наборів казок. Часто люди на таких заходах не готові витрачати великі суми, – ділиться Олена. – Перед початком запитую: чи моя цільова аудиторія на заході?".

Олена не вважає вироблення іграшок бізнесом. Це хобі у декреті. Найближчим часом хоче змінити ситуацію. У планах – розширити кількість торгових майданчиків та асортимент. Уже є замальовки ідей.

 
Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ