Підтримати нас

Переселенка шиє одяг для модних магазинів

07 лютого 2018 05:56
282
Поширити:

Швачка заробляє 60 гривень на годину. Зарплату переглядаємо кожні три місяці. 

Про це Gazeta.ua розповідає переселенка з Луганська Наталія Хникіна. Вона відкрила швейний цех у Києві.

"Потрібно чітко уявляти для чого потрібна техніка, аби не придбати зайве. Якщо у вас працюють дві швачки, купувати спеціальну машинку для пришивання рукавів за $1200 – дорого", – розповідає Gazeta.ua Наталія Хникіна з Луганська, яка має 20-річний стаж швачки та у 2014 році відкрила у Києві швейний цех.

У швейному цеху "УкрМодерн" допомагають конструювати та шити одяг по ескізах замовників. Шиють чоловічий, жіночий та дитячий одяг будь-якої складності. Клієнти самі купують усі необхідні тканини, фурнітуру, нитки.

"Замовник повністю відповідає за зовнішній вигляд одягу. Ми – за технологічну частину, щоб одяг був якісно пошитий, – зазначає Наталія, – Є бренди, що принципово не випускають більше декількох речей у сезон та продають їх за великі гроші. У колекції може бути дві речі, а може й 15 різного розміру".

У цеху працюють п'ять швачок, зарплата яких залежить від кількості пошитих речей. Створює лекала один конструктор. За рік такий працівник може розробити близько 200 моделей.

"Вартість години роботи швачки – близько 60 грн. Зарплати піднімаємо один раз у три-чотири місяці. Щоб зібрати колектив професіоналів, потрібно чітко знати, хто саме тобі потрібен. А ще розумітись у швейній справі аби розмовляти з персоналом однією мовою, – ділиться Наталія, –При розрахунку вартості колекції шиємо тестові зразки і дивимось, скільки часу займає виготовлення. Наприклад, щоб пошити блузку потрібно три години. Клієнт платить за наш час".

Нових клієнтів шукають через рекламу в інтернеті. У місяць можуть витратити на неї до 2000 грн. Сторінка швейного цеху УкрМодерн у facebook та сайт створені як портфоліо робіт.
У найближчих планах у Наталії – випуск власної колекції та розширення оснащення цеху до 20 швейних машин.

До травня 2014 року Наталія Хникіна через роботу жила на два міста: у Києві та Луганську.У Луганську почала створювати власний швейний цех, шили жіночу білизну. Після початку військового конфлікту, обладнання продала. Залишили лише одну машину, що забрала з собою до Києва.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів