Підтримати нас

Військовий 126-ї бригади розповів про висадку в Кринках на Херсонщині

25 травня 2024 20:41
213
Поширити:
Скриншот із відео Сил оборони

Головний сержант 223-го батальйону 126-ї бригади з позивним “Птаха” спочатку близько 5 місяців разом з іншими військовими тримав оборону на Миколаївському напрямку. Після звільнення правобережжя Херсонщини його батальйон один із перших висадився в районі Кринків.

Відео опублікували Сили оборони півдня України.

За словами військового було багато втрат серед особового складу.

“Я виходив із хлопцями на Кринки. Це найскладніший момент, що був у мене в житті. Тоді потрапили під масивний обстріл. Він тривав близько 2,5 годин”, – згадує “Птах”.

Також він зазначив, що евакуація була важка та довга. Зараз військовий виконує бойові завдання біля Часового Яру Донецької області.

У цивільному житті “Птаха” був приватним підприємцем, займався ремонтом квартир. Коли почалася повномасштабне вторгнення Росії відправив дружину з маленькою дитиною за кордон і вступив до лав ЗСУ.

  • Військові 503 окремого батальйону морської піхоти ЗСУ розповіли, що створення плацдармів на лівобережжі Херсонщини – це найскладніша операція за історію російсько-української війни. Тому що є водна перешкода.
  • В інтерв'ю LB.ua два командири зазначили, що зберігати плацдарм у селі Кринки на лівобережжі Херсонщини українським військовим складно, адже там ніде ховатися. Допомагають дрони різних типів та артилерійський вогонь з правобережжя. Але суттєво розширити плацдарм майже нереально, бо неможливо перекинути бронетехніку.
  • 4 травня у “сіру зону” потрапила одна з ділянок Кринків поблизу річки Конка (Козачелагерська Конка), яка ще 3 травня була під контролем російських військових.
  • 25 квітня аналітики Інституту вивчення війни, посилаючись на геолокаційні кадри, повідомили, що в результаті позиційних боїв українські війська просунулися на півночі села Кринки на лівобережжі Херсонщини.
  • BILD писав, що плацдарм у Кринках на лівобережжі Херсонщини став однією з найбільших пасток для збройних сил РФ за всю війну.Від жовтня в американському Інституті вивчення війни фіксують успіхи ЗСУ на лівобережжі, зокрема, поблизу Кринків

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів