Підтримати нас

В онлайн-акції Російського музею представили роботу, що не була викрадена

11 травня 2024 18:00
227
Поширити:
Картина з Художнього музею Василя Боженка "Безіменна висота"
Фото зі сторінки Херсонського художнього музею/ Василь Боженко "Безіменна висота"

Роботу художника з Херсона Василя Боженка "Безіменна висота", яка залишилась у колекції Херсонського художнього музею імені О. Шовкуненка, представили в онлайн-акції петербурзького Російського музею від імені окупантського «клона» українського музею. Ймовірно, ця робота також демонструється на віртуальній виставці в Генічеську.

Про це повідомляє музей.

У дописі йдеться, що 8 травня один із сюжетів онлайн-акції Російського музею "Художник та війна" представляв “версію Херсонського художнього музею”, він починався з роботи Василя Боженка, яку російські окупанти представили як «свою».

“Найімовірніше, до складу цього відео повністю увійшла так звана «віртуальна виставка» з Генічеська – принаймні кадри відео один в один повторюють зображення, які «засвітилися» там на екрані”, – додають музейники.
  • 26 квітня в Генічеську Херсонської області окупаційна адміністрація організувала віртуальну виставку “Війна очима художника”, де показала цифрові копії художніх творів незаконно перевезених із Херсонського художнього музею до Криму.
  • Перед втечею з міста, наприкінці жовтня – на початку листопада 2022 року, окупаційні війська пограбували херсонський музей, маскуючи свої дії гаслом “збереження культурних цінностей” і називаючи грабунок “евакуацією”.
  • Мародерство в Херсонському художньому музеї за допомогою супутникових фотографій зафіксував Смітсонівський Інститут у США. Вкрадені експонати вивезли до Криму, у Центральний музей Тавриди. Херсонські музейники збирають докази російського злочину.
  • Одразу після пограбування картини з Херсонського художнього музею “засвітилися” в Криму – в сімферопольському Центральному музеї Тавриди. Після деокупації Херсона стало відомо, що окупанти вивезли з музеїв Херсонщини 80% колекції.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів