Підтримати нас

“Зливав” інформацію фсбшникам: депутату Херсонської облради валерію літвіну повідомили про підозру

Vgoru
Автор статті
04 лютого 2023 09:50
1,754
Поширити:

Депутат сприяв встановленню окупаційної влади в Херсоні та підбурював колег з облради до співробітництва з фсб росії. Про це йдеться в оприлюдненій Офісом генпрокурора підозрі.

Слідство встановило, що валерій літвін особисто зустрічався і надавав інформацію працівнику 3 відділу 9 управління Департаменту оперативної інформації фсб рф сергію сініцину (позивний “сибір”). А також схиляв до зустрічі з ним інших своїх колег.

“ валерій літвін особисто спілкувався зі своїми колишніми колегами з правоохоронних органів та пропонував їм обійняти посади у сформованих державою-агресором незаконних правоохоронних органах”, – йдеться в підозрі.

Зокрема у березні 2022 року він пропонував начальнику Управління поліції охорони у Херсонській області Борису Мудраку зустрітися з ефесбешником сергієм сініциним. Метою зустрічі мало стати обговорення переходу Мудрака на бік росіян.

валерія літвіна підозрюють у посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України. Йому загрожує довічне ув'язнення з конфіскацією майна. Триває досудове слідство.

валерій літвін – депутат Херсонської обласної ради від “блоку володимира сальдо”.

До повномасштабного вторгнення літвін працював радником голови Херсонської обласної ради та директор з питань захисту економіки у “Херсонобленерго”.

До Євромайдану і початку війни на Донбасі у 2014 році валерій літвін працював у міліції.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ