Підтримати нас

Жителі Високопільського району зможуть отримати соціальну допомогу за спеціальним механізмом

Vgoru
Автор статті
08 квітня 2022 12:21
1,414
Поширити:

Жителі населених пунктів, де велися або тривають бойові дії, зможуть отримати субсидії, пільги та соціальну допомогу за спеціальним механізмом централізованого нарахування та виплати грошової допомоги, який запровадив уряд. 

Про це повідомила міністерка соціальної політики Марина Лазебна.

Для того, щоб забезпечити виплати субсидій, пільг та соціальної допомоги людям з окремих міст та районів, де через активні бойові дії органи соціального захисту населення не мали змоги працювати, уряд запровадив спеціальний механізм централізованого нарахування та виплати грошової допомоги, пільг та субсидій. У квітні поточного року його буде застосовано в окремих містах і районах 8 областей. На Херсонщині під його дію підпадає Високопільський район. Також йдеться про ряд населених пунктів Донецької, Запорізької, Київської, Луганської, Сумської, Харківської та Чернігівської областей.

Наразі Інформаційно-обчислювальний центр Міністерства соціальної політики проводить у цих містах і районах централізоване нарахування грошової допомоги, пільг та житлових субсидій, говорить Марина Лазебна:

“Після цього ми спрямуємо необхідне фінансування до Ощадбанку, який забезпечить перерахування виплат людям наступним чином: Тим громадянам, які одержували виплати на рахунки в банках, АТ «Ощадбанк» перерахує кошти на ті самі рахунки. Тим громадянам, які отримували виплати через Укрпошту, Ощадбанк здійснить грошовий переказ через міжнародну платіжну систему MY TRANSFER («МАЙ ТРАНСФЕР»). Для отримання грошового переказу достатньо звернутися з паспортом та довідкою з номером РНОКПП (індивідуальним податковим номером) до будь-якого відділення Ощадбанку на території України”.

Ми розуміємо, що зараз в окремих випадках необхідний час, щоб дістатись до відділення Ощадбанку. В окупованих містечках не працювало нічого, і лише зараз, коли наші Збройні Сили звільнюють ці міста, люди з них отримують можливість звернутись за переказом. Тому громадяни, які не встигли отримати свої виплати за березень через переказ, мають можливість це зробити протягом двох місяців з моменту зарахування. У березні воно відбулось 18 числа.

Також можна зателефонувати на гарячу лінію Ощадбанку та перенаправити переказ до іншого банку, у якому людині зручно отримати виплату.
В будь-якому випадку, навіть якщо отримувач не звернеться за переказом протягом двох місяців, всі належні суми видадуть у наступних виплатних періодах.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ