Підтримати нас

Жінка помилково провела у в'язниці 35 років і стала мільйонеркою

Автор статті
30 серпня 2019 16:00
745
Поширити:

Мешканка американського штату Невада Кеті Вудс помилково провела у в'язниці 35 років.

Жінку в 1980 році засудили до позбавлення волі за вбивство 19-річної студентки Мішель Мітчелл, яке вона не скоювала. Тепер Вудс обіцяють виплатити мільйонну компенсацію, пише Daily Mail.

Повідомляється, що в 2015 році виявлений на місці злочину недопалок піддали ДНК-експертизі і виявили ім'я справжнього вбивці Мішель Мітчелл. Ним виявився Родні Холбауер, підозрюваний в зґвалтуванні і вбивстві ще п'яти жінок. У 2018 році його засудили до довічного ув'язнення за вбивства 17-річної Поли Бакстер і 18-річної Вероніки Кашо.

У 1976 році Кеті Вудс працювала в барі в місті Ріно, де була вбита Мітчелл. Звинувачення у вбивстві будувалися на визнанні співробітника психіатричної лікарні, куди вона пізніше потрапила. На думку адвоката Мейзі Пасіч, Вудс брехала, щоб її перевели в окрему палату. "Їй відповіли, що вона недостатньо небезпечна для оточуючих, щоб претендувати на окрему палату, – пояснює вона. – Тоді вона стала стверджувати, що вбила жінку в Ріно". Сама Вудс говорить, що не пам'ятає цього.

27 серпня поточного року було ухвалене рішення виплатити американці грошову компенсацію в три мільйони доларів.

"Ніякі гроші не зможуть заповнити те, що довелося пережити Вудс, – каже її адвокат Елізабет Ван. – Але за допомогою них ми, як мінімум, зможемо забезпечити належну турботу про неї".

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ