Підтримати нас

Молодь йде у політику: подай заявку та отримай стипендію

Автор статті
19 січня 2021 11:30
1,128
Поширити:

До 24-ого січня триває прийом заявок на програму стажувань для молоді в органах місцевого самоврядування.

Стажування відбуватиметься в рамках проєкту “Залучення молоді: громадянська участь та зміцнення навичок соціальної дії(Активні громадяни)” за підтримки Британської Ради.

Проєктом передбачено стажування у наступних установах: міські, сільські та селищні ради територіальної громади або військово-цивільні адміністрації, що їх замінюють.

Пройти стажування можуть громадяни, яким уже є 18 років, — студенти та молодіжні лідери. Вони отримають досвід співпраці з місцевою владою, спробують себе у ролі молодіжного працівника та стануть частиною команди органу місцевого самоврядування або молодіжного центру. Але не тільки це!

Стажери отримають стипендію: 1 тиждень стажування — 3 тис. грн, 2 тижні — 5 тис. грн.

Увага! Перш ніж заповнити гугл-форму, учасник проєкту повинен самостійно визначитися, де саме він хоче проходити стажування. Тобто претендент на стипендію має обрати сферу, яка його цікавить та прийти до відповідного управління або департаменту місцевої ради, щоб домовитися про стажування та його умови. Наприклад, херсонці, які цікавляться культурою та мистецтвом, можуть домовитися про стажування з представниками управління культури Херсонської міської ради, якщо сфера інтересів освіта — слід звернутися до управління освіти Херсонської міської ради і так далі.

Стажування має відбуватися безпосередньо у громаді, де проживає стажер. Аби не допустити конфлікту інтересів, стажер не повинен бути працівником приймаючої установи. Ще однією умовою стажування є обов’язкова наявність паспорта громадянина України або посвідки на проживання в Україні.

Обравши установу, майбутній стажер має узгодити тривалість, формат та мету свого стажування. Після цього представник структурного підрозділу місцевої ради має надати стажеру лист-підтримку. Потім стажер повинен заповнити анкету учасника. Без листа-підтримки від приймаючої установи анкета учасника недійсна.

Одна особа може подати тільки одну заяву на участь. Заявки мають бути подані не пізніше 23.59 за київським часом 24 січня 2021.

Проєкт “Залучення молоді: громадянська участь та зміцнення навичок соціальної дії(Активні громадяни)” фінансується Посольством Великої Британії.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ