Підтримати нас

За співпрацю з окупантами на Херсонщині судитимуть екскерівника Держекоінспекції сергія суворова

Vgoru
Автор статті
31 січня 2023 15:07
711
Поширити:

Колишній керівник Держекоінспекції в області, щоби повернути собі керівну посаду, добровільно пішов на співпрацю з представниками країни-агресорки й очолив фейкову «Инспекцию сельхознадзора области военно-гражданской администрации Херсонской области». Про це повідомляє Херсонська обласна прокуратура.

Коли в Херсон зайшла російська армія, суворо самовільно прибув до будівлі Держпродспоживслужби та оголосив загальні збори колективу. Згодом зайняв робочий кабінет директора та став виконувати повноваження керівника «Россельхознадзора» у Херсонській області.

“На псевдопосаді обвинувачений виконував доручення окупаційної влади, організовував роботу фейкового органу, створеному на тимчасово окупованій території України”, – йдеться в повідомленні.

СБУ завершила розслідування щодо колаборанта суворова та спрямувала обвинувальний акт до суду.

Наразі обвинуваченого оголошено у розшук. Йому загрожує від 5 до 10 років ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади, займатися певною діяльністю з конфіскацією майна або без такої

У 2016 році суворова звільнили з Держекоінспекції через скандал: він звинуватив начальника Держекоінспекції у Херсонській області Устина Мальцева в корупції та написав про це у листі до перших осіб держави.

Після звільнення суворов влаштувався заступником директора Нацпарку Джарилгацький, який очолювала його бізнес партнерка. Також відомо, що суворов володів кавʼярнею в центрі Херсона.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ