Підтримати нас

Єврокомісія дала Польщі місяць на перегляд судової реформи

Автор статті
14 серпня 2018 17:15
626
Поширити:

Влада Польщі має один місяць, щоб вжити всіх необхідних заходів для імплементації обгрунтованої позиції Єврокомісії у законодавстві про Верховний суд країни, про це йдеться у прес-релізі ЄК.

"Тепер польська влада має один місяць, щоб вжити необхідних заходів для погодження обгрунтованої позиції (Єврокомісії - ред.). Якщо польська влада не вживатиме відповідних заходів, Комісія може прийняти рішення передати справу до Суду ЄС", - йдеться у прес-релізі.

В Єврокомісії наголосили, що ретельно проаналізували відповідь польської влади на лист від ЄК. Однак, в європейському відомстві досі залишаються юридичні побоювання щодо законодавства про Верховний суд Польщі.

У Брюсселі додали, що зберігають свою позицію щодо того, що польський закон про Верховний суд є несумісним із законодавством ЄС, оскільки підриває принцип незалежності, включаючи процедуру зняття суддів і, таким чином, Варшава не виконує свої зобов'язання відповідно до пункту 1 статті 19 Договору про ЄС, яка пов'язана із Хартією про основоположні права Євросоюзу.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ