Підтримати нас

Як взяти кредит лише за паспортом, або як швидше отримати гроші в МФО?

Vgoru
Автор статті
21 лютого 2022 14:40
11,251
Поширити:

Мікрофінансові організації — високотехнологічні компанії, які надають кредити онлайн. Як правило, для отримання такого виду кредиту необхідні лише два документи — паспорт та ІПН. Однак деякі компанії удосконалили проходження реєстрації на користь скорочення часу заповнення анкети користувача. Ті організації, які стали використовувати Bank ID НБУ, не тільки спростили процес, але й додали додатковий «захисний фільтр» даних клієнтів.

Що таке Bank ID?

Bank ID — інноваційна технологія верифікації, яку з недавніх пір стали використовувати фінтех-організації. Це система, розроблена Національним банком України для підтвердження особи користувачів дистанційно. Таким чином, клієнт може легко отримати гроші, і це буде простіше, ніж отримати кредит за паспортом. Bank ID дозволяє передати інформацію надійним способом без можливості її отримання третіми особами. Технологія використовується в таких країнах, як Латвія, Фінляндія, Швеція, Канада тощо.

Як правило, скористатися Bank ID у МФО можна на етапах реєстрації та підписання договору кредитування. Користувачеві потрібно вибрати зі списку запропонованих банків той, що його обслуговує. Система передасть інформацію організації, цим підтверджуючи особистість клієнта. Це абсолютно безпечно, оскільки інформація шифрується, і більше ніхто не матиме доступу до конфіденційних даних. Один із найяскравіших прикладів організацій, що використовують Bank ID, — додаток «Дія».

Що стосується мікрофінансових організацій, процес спрощується тим, що клієнту не потрібно вручну вводити власні дані. Після проходження Bank ID НБУ їх потрібно перевірити на відповідність до чинних документів, після чого підтвердити, що все вірно. Це значно скорочує час заповнення заявки. При повторному поданні заявки проходити верифікацію не потрібно.

Як відбувається оформлення в МФО з Bank ID та ручною реєстрацією?

За допомогою Bank ID:

  • клієнт може спочатку зареєструватися на сайті, використовуючи Bank ID НБУ або почати з вибору суми та строків;

  • далі необхідно перевірити надані дані, заповнити контактну інформацію та підтвердити бажаний запит;

  • анкета відправиться на розгляд, і клієнту буде повідомлено про рішення за допомогою SMS та листа на електронну пошту;

  • при схваленні прийде договір, який потрібно підписати SMS-кодом та підтвердити з Bank ID;

  • після цього гроші миттєво буде переведено на картку.

Ручна реєстрація:

  • клієнт може відразу вибрати суму та строки або пройти реєстрацію;

  • в анкеті потрібно вказати дані паспорта, ІПН, контактну інформацію, номер власної активної картки будь-якого банку України, джерело та суму доходу тощо;

  • анкета відправиться на розгляд скоринговою системою;

  • у разі схвалення потрібно також підтвердити договір за допомогою Bank ID;

  • після цього гроші миттєво буде переведено на картку.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ