Підтримати нас

Як отримуватимуть пенсії жителі окупованих територій

Vgoru
Автор статті
16 березня 2022 09:48
1,381
Поширити:

Сума пенсійних виплат в Україні у березні поточного року складає 47,1 млрд. грн. 

Це 100% потреби в коштах до кінця виплатного періоду , повідомляє Пенсійний фонд України. Виплати місячної пенсії як і раніше здійснюються через уповноважені банки та АТ “Укрпошта”, до 25 березня.

Жителі непідконтрольних на сьогодні територій, зокрема і Херсонщини, також отримають пенсії у березні. Першочергово ті з них, хто має карткові рахунки. Громадянам, які отримували кошти готівкою через відділення Укрпошти, виплати забезпечуються з урахуванням особливостей, передбачених постановою Кабінету Міністрів України від 26 лютого 2022 р. № 162 “Про особливості виплати та доставки пенсій, грошових допомог на період введення воєнного стану”:

“Це може стосуватися продовження періоду доставки пенсії додому у разі необхідності і після 25 числа, а також можливості отримання пенсії за тимчасово зміненим фактичним місцем проживання одержувача, якому пенсія виплачувалася АТ “Укрпошта”, - говориться у повідомленні.

Наразі виплати на рахунки зараховані майже всім одержувачам.
У регіонах, де проводиться виплата, пенсії отримали понад 40% поштових пенсіонерів. Виплачено 52,2% профінансованої суми.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ