Підтримати нас

Як макаки захопили ціле місто

Vgoru
Автор статті
13 лютого 2021 15:00
1,098
Поширити:

Деякі частини міста  Лопбурі в Таїланді заполонили голодні й агресивні макаки-крабоїди. Цілі райони стали забороненими. Їх у повному розумінні цього слова окупували крабоїди, руйнуючи магазини і цілі підприємства.

Як повідомило видання Mirror Online, в червні 2020 року близько шести тисяч мавп тероризували місцевих жителів, нападаючи на всіх, хто опинився на їхньому шляху. Обмеження через пандемію   позначилися на всій туристичної галузі. А саме туристи підгодовували приматів.  Результати не забарилися - озброєні рогатками поліцейські мало що могли зробити, щоб зупинити агресивних приматів.  

Лопбурі, колишня столиця сіамського королівства, багата на стародавню архітектуру, перебуває в облозі.  Макаки  - вид мавп з   пронизливими очима і цікавою натурою - захопили серце старого міста.  Їх нашестя буквально знищувало  місцеву  економіку.  Змушено закрилися десятків підприємств, в тому числі музична школа, магазин золота, перукарні, магазини мобільних телефонів і кінотеатр.

Згодом мавпи перебиралися в занедбані будівлі, громили вітрини і гриміли гратами, що  обмежували їх.  Якщо охоронці не проявляють пильності, тварини зривають антени і склоочисники з припаркованих автомобілів.  Зривають сережки, сонцезахисні окуляри і вихоплюють з рук пластикові пакети.  А в районах міста,  щільно заселених тваринами, багато жителів живуть в страху перед черговим раптовим нападом.

Пандемія COVID-19 додала хаосу.  Раніше  мавпи приваблювали натовпи туристів і віруючих буддистів, які вважають, що годування тварин - справа потрібна. Тепер же макаки не розуміють, куди поділося їх джерело їжі, до того ж їм вже не хочеться міняти нові харчові звички.

Як повідомляє The New York Times, місцева влада почала масово стерилізувати мавп, щоб контролювати їх чисельність.  Цікаво, що в перший день  кампанії ловці мавп носили камуфляжну форму і заманювали їх у клітини з їжею.  Але наступного дня мавпи вже   уникали ловців.     Тож їм довелося переодягтися в шорти і квітчасті сорочки, прикидаючись туристами.

Тож тепер колишній столиці доводиться жити в новій реальності.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ