Підтримати нас

Як Херсонщина допомагає вимушеним переселенцям

Автор статті
25 липня 2018 04:02
766
Поширити:

«КримSOS» - громадська організація, яка була заснована в 2014 році, як сторінка на facebook.

Метою створення організації є бажання донести до міжнародної спільноти та мешканців України, як насправді розгортаються події в окупованому Криму. Коли перші люди почали покидати півострів, паблік в соціальній мережі перетворився на платформу для взаємодопомоги переселенцям. Наразі організація охоплює 17 областей, з центрами надання допомоги у п‘яти містах України – Києві, Львові, Херсоні, Полтаві та у Запоріжжі. Про це пише сайт 0552.ua.

«З 2014 року ми працюємо з громадянами, які вимушені були переїхати на материкову частину України з Криму. З початком військових подій на Сході ми почали допомагати і переселенцям з зони АТО. Основний напрямок нашої діяльності це надання правової допомоги вимушеним переселенцям», - говорить координатор Херсонського офісу ГО «КримSOS» Олексій Тільненко.

Станом на сьогоднішній день, у Херсонській області проживає 13 тис. внутрішньо переселених осіб, 1,5 тисячі з яких - переселенці з Криму. Організація працює з цими людьми аби ті не почували себе «відірваними від реальності», оскільки у зв‘язку з переїздом, були порушені усі соціальні зв‘язки, втратився зв'язок із друзями та знайомими. Вимушеним переселенцям волонтери надають первинну правову та психологічну допомога, щоб людина скоріше адаптувалася у суспільстві.

«Якщо говорити про фінансування, то не з міських, обласних, державних бюджетів ми не фінансувалися. Організація існує лише за рахунок благодійних внесків та фінансування міжнародних партнерів»,- додав Олексій.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ