Підтримати нас

Вологість та пліснява: в яких умовах живуть переселенці у гуртожитках Херсона

Автор статті
01 лютого 2020 10:00
890
Поширити:

У Херсоні в гуртожитках, де живуть переселенці, кілька поверхів знаходяться в непридатному для проживання стані.

Про це повідомляє прес-служба Офісу омбудсмена України.

Так, представник Уповноваженого з дотримання прав жителів АР Крим та м. Севастополя Ісмаїл Халіков разом з регіональними представниками Февзі Каракашем та Артемом Ковалем за участю представника Міністерства з питань ветеранів, тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб здійснили моніторинговий візит до Херсонського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді та до місць компактного проживання внутрішньо переміщених осіб.

Метою візиту був моніторинг дотримання прав внутрішньо переміщених осіб на соціальних захист та на гідний рівень життя.

Внутрішньо переміщені особи на території міста Херсона проживають у декількох гуртожитках та забезпечені всім необхідним. У 2015-2016 рр. в гуртожитках були проведені ремонтні роботи за рахунок коштів, виділених Євросоюзом. Проте, через тривалу експлуатацію та порушення будівельних норм під час ремонту, декілька поверхів перебувають у непридатному для проживання стані. Так, в деяких кімнатах не працює опалення, майже у всіх санвузлах пліснява. Через вологість у приміщеннях мешканці хворіють на легеневі захворювання, навіть є випадки туберкульозу. Фасадна частина будівлі вимагає термінового ремонту, оскільки там повністю відсутня гідроізоляція.

Також зазначається, що докладний звіт за результатами перевірки та рекомендації будуть направлені на адресу об’єкту моніторингу.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ