Підтримати нас

Виноградарі з Херсонщини за грантові кошти придбали техніку для розвитку бізнесу

Автор статті
04 січня 2022 15:00
1,107
Поширити:

Дві виноградарські родини з Берислава отримали грантові кошти від Українського проєкту бізнес-розвитку плодоовочівництва UHBDP.

На них вони придбали трактор і обладнання до нього: причеп, ґрунтофрезу та обприскувач. Завдяки цьому в новому сезоні виноградарі зможуть збільшити площу під насадження, прискорити обробку землі, заощадити на трудових ресурсах і знизити собівартість врожаю винограду.

Бериславські родини Стародубцевих та Копилів об’єдналися в єдину виробничу групу ще 8 років тому й відтоді працюють разом. Їхня спільна ділянка площею 2 га засаджена багатьма столовими сортами винограду. Працюючи спільно, вони заощадили на техніці, зменшили інші витрати та полегшили роботу на ділянці.  У 2021 виноградарі заснували ТОВ «УКРТЕХПРОМПОСТАЧ».

За оптовими цінами підприємці закуповують тару, саджанці, добрива та засоби захисту рослин. Разом формують товарні партії й тим самим забезпечують ринок достатньою кількістю продукції. 

У рамках україно-канадського проєкту UHBDP бериславці навчалися на курсах з розвитку бізнесу від ізраїльських фахівців та в Інституті виноградарства і виноробства ім. В. Є. Таїрова, вдосконалили свої знання про догляд та вирощування винограду. Почали висаджувати у своєму господарстві більш прибуткові сорти.

Фото з інтернету

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ