Підтримати нас

«Вікторина зі ЗМІстом»: громади-переможці отримають проєктор чи мультимедійну дошку для бібліотек, молодіжних центрів тощо  

Автор статті
05 січня 2022 14:00
1,805
Поширити:

Хочете отримати проєктор чи мультимедійну дошку для бібліотеки або молодіжного центру своєї громади? Пройдіть разом із земляками «Вікторину зі ЗМІстом» та станьте переможцями.

Всеукраїнський конкурс у вигляді вікторини про якісну журналістику серед малих та середніх територіальних громад країни (до 100 000 мешканців)  запустила команда Львівського медіафоруму.

Учасникам вікторини не треба створювати власні журналістські роботи, достатньо відповісти на 15 питань про те, наприклад, якій інформації вони довіряють, а якій - ні.

Менеджерка проєкту Наталія Болібрух пояснює: 

Ми щодня отримуємо сотні новин. Ті, які ми шукаємо, і ті, яких не просили: із Viber-чатів чи стрічки Facebook, з новин по радіо, від людей у маршрутці або ж за святковим столом. Деякі з них правдиві, інші — повністю вигадані; деякі побудовані так, щоб спеціально маніпулювати нами. Як їх розрізнити? Найкраще — зрозуміти, хто, як, навіщо і за якими стандартами виробляє новини. І наша вікторина у вигляді гри допоможе представниками локальних громад цього досягнути.

Вікторина триватиме до кінця січня. 

Відбір громад-переможців відбуватиметься у два етапи.

Перший - за кількістю жителів громади, які взяли участь у вікторині. На цьому етапі організатори відберуть 20 ТГ, від яких, станом на 00:00 1 лютого 2022 року, взяла участь найбільша кількість людей.

Другий - якісний. Зі списку фіналістів відберуть ті 10 ТГ, які дали найбільший відсоток правильних відповідей

Перелік цінних призів ще уточнюється, але відомо, що це може бути, зокрема, проєктор чи мультимедійна дошка для місцевого громадського простору.  

З правилами та технічною підтримкою участі у вікторині детальніше можна ознайомитися тут

Для участі у «Вікторині зі ЗМІстом» переходьте за посиланням https://victoryna.zmi.in.ua/ 

Тут же також одразу можна подивитися, як змінюється рейтинг вашої громади.

Наприклад, 05.01.2022, станом на 15.00 год, у вікторині вже взяли участь жителі 226 громад країни, з них саме з Херсонщини - 26 громад. Поки найактивніша в області Верхньорогачицька ТГ, до гри про якісну журналістику доєдналися вже 135 її мешканців.

Проєкт реалізує ГО «Львівський медіафорум» за підтримки Міністерства Закордонних Справ, у справах Співдружності та розвитку Великої Британії.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ