Підтримати нас

Військові рф хочуть приєднати вітрові електростанції Херсонщини до Криму

Vgoru
Автор статті
05 липня 2022 15:18
990
Поширити:

Росіяни хочуть приєднати вітрові електростанції, що розташовані в Херсонській області, до Криму.

Керівниця аналітичного департаменту Української вітроенергетичної асоціації Катерина Книш розповіла, що 85 % українських вітроелектростанцій перебувають зараз у зоні бойових дій або під окупацією, повідомляє Суспільне.

"У Херсонській області в нас розташовано 550 мегаватів вітрових потужностей. Станом на сьогодні нам відомо, що одна турбіна повністю знищена. Ця турбіна належить Сиваській електростанції. Також ми знаємо, що в Херсонській області пошкоджено ще чотири вітрові турбіни, які належать компанії ВіндКрафт", – каже Катерина Книш.

За її словами, доступу в працівників до турбін немає. Також військові рф активно нищать лінії електропередачі, електричні підстанції та грабують диспетчерські пункти. Та і просто розстрілюють авто з персоналом.

Заступник голови Херсонської обласної ради Юрій Соболевський розповів, що росіяни оглядали вітроелектростанції й обговорювали питання приєднання їх до кримських.

"Компанії, яким належать ці вітряки – європейські. Це їх зупиняє, тому що там може бути додаткова реакція ще з боку Євросоюзу. Тому, що там дуже великі інвестиції в ці вітряки саме європейських країн", – говорить Соболевський.

Допомогти у відновленні пошкоджень, за словами Катерини Книш, може Міжнародний енергетичний фонд, але вже після перемоги.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ