Підтримати нас

Вибори з присмаком адмінресурсу. Чиновники і нардепи відверто агітували за “своїх”

Автор статті
02 листопада 2021 09:00
981
Поширити:

Минулої неділі, 31 жовтня, у двох мажоритарних округах України відбулися проміжні вибори до Верховної Ради. На Черкащині 25 кандидатів змагалися на окрузі №197, на Херсонщині 15 претендентів боролися на окрузі №184.

Згідно з інформацією від спостерігачів громадського руху "Опора", на сьогодні в обох округах майже остаточно підраховано всі бюлетені, повідомляє видання "Ракурс".

Отже, жодних сенсацій не сталося: і на Черкащині, де від “Слуг народу” висувався Віталій Войцехівський, і на Херсонщині, де від цієї ж партії до Ради йшов Сергій Козир, впевнено перемагають дані громадяни.

Так, на 15:00 1 листопада ексглава Херсонської ОДА Сергій Козир мав 64,58% голосів виборців, а у його переслідувача, Ігоря Йосипенка з “Європейської Солідарності”, було лише 14,28%. Усього було підраховано 99,46% протоколів.

Громадські активісти, які спостерігали за обома кампаніями, зазначають, що вони проходили із неприкритим цинізмом. Насамперед представники влади відверто залучили адмінресурс, масово виступаючи на передвиборчих майданчиках та агітуючи за тих кандидатів, яких висунула їхня політсила. Зокрема, на окрузі №197 в оточенні кандидата від "Слуг народу" напередодні виборів "відзначився" сам президент Володимир Зеленський, а на окрузі №184 були помічені нардепи від "слуг" Роксолана Підласа та віцеспікер ВР Олександр Корнієнко. Останній на запитання активістів відповів, що прибув на Херсонщину просто як народний депутат. Хоча цей несподіваний візит дивним чином збігся із виборчою кампанією Сергія Козиря.

Не обійшлося і без прямої агітації за кандидата від “слуг” із вуст новоспеченого голови ХОДА Геннадія Лагути. Він розхвалив свого колишнього суперника на виборах Сергія Козиря прямо під час офіційної презентації на новій посаді.

У зв'язку з цим спостерігачі звернулися до Нацполіції щодо агітації на користь Сергія Козиря. “Опора” закликає правоохоронців вивчити всі обставини порушення, встановити роль усіх присутніх на заході посадових осіб і притягнути винних до відповідальності.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ