Підтримати нас

Велика Британія виділить для допомоги кримчанам у Херсонській області 6,5 млн гривень

Автор статті
22 лютого 2021 15:29
952
Поширити:

Велика Британія стоїть пліч-о-пліч з Україною у протидії незаконній окупації Криму, підтримуючи тих, на чиє життя вплинула агресія Росії.

Про це заявив глава МЗС Великобританії Домінік Рааб.

У сьому річницю анексії АРК Велика Британія оголосила про виділення фінансування під новий проєкт, спрямований на покращення доступу до важливих послуг для українців, які проживають у Криму.

Відзначається, що внесок Великої Британії складе 168 тисяч фунтів, тобто приблизно 6 млн 560 тисяч гривень. Це має сприяти місцевій владі Херсонщини в наданні допомоги тим, кому важко дістатися до лікарень або подати документи для отримання українських паспортів.

Також Велика Британія закликала Росію негайно звільнити всіх українських політичних в'язнів у Криму і на території РФ, відзначаючи, що офіційний Лондон буде залишатися на передовій міжнародних зусиль для припинення незаконного контролю з боку Росії над Кримським півостровом.

Крім іншого, Велика Британія вітає «Кримську платформу», яка консолідує зусилля міжнародного співтовариства щодо повернення Криму під контроль України.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ