Підтримати нас

Ведення вагітності та допомога при пологах в Україні. Інфографіка

Автор статті
15 червня 2021 15:30
1,547
Поширити:

З 1 квітня 2021 року для майбутніх мам запроваджено окремий пакет послуг "Ведення вагітності в амбулаторних умовах".

Як повідомляє Національна служба здоров’я України, зміни при веденні вагітності та пологах почали впроваджувати ще у квітні 2020 року. З того часу пацієнтка може звернутися до гінеколога без направлення. Його допомога безоплатна, якщо заклад уклав відповідний договір із Національною службою здоров’я за пакетом “Амбулаторна медична допомога”. До амбулаторної допомоги за Програмою медичних гарантій входять, зокрема, УЗД для вагітної, загальноклінічні та біохімічні лабораторні обстеження, спостереження чи лікування в амбулаторних умовах та в умовах денного стаціонару. 

Якщо жінка потребує госпіталізації для збереження вагітності, то вона отримує таку допомогу також безоплатно - у межах пакету стаціонарної медичної допомоги. Для планової госпіталізації потрібне електронне направлення від лікаря, який спостерігає вагітну. Невідкладна медична допомога надається без направлення.

Також, для породіль за Програмою медичних гарантій запроваджений безоплатний пакет допомоги при пологах. Породілля має право отримати повний обсяг послуги, незалежно від місця реєстрації чи фактичного проживання. Окрім послуг покращеного сервісу, що належать до категорії платних послуг.

Які послуги входять у пакет послуг “Ведення вагітності в амбулаторних умовах” та у безоплатний пакет допомоги при пологах - дивіться в інфографіці:

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ