Підтримати нас

Вбивча гума. Чим загрожують шини у квітниках

Автор статті
05 травня 2021 05:46
1,437
Поширити:

Ми про це писали, але вимушено знову повертаємося до теми. Бо шини на клумбах уже стають прикметою Херсона і набувають цієї весни ознак масового явища. Чому в місті дуже прижився такий “дизайн”, визначити важко. Бо навряд чи зношені покришки поміж квітів викликають у когось почуття прекрасного.

Мало того, що в літню спеку спрацьовані шини створюють нестерпний сморід. Вони завдають величезної шкоди природному середовищу і людині. Бо містять понад 120 небезпечних хімічних речовин - потужних канцерогенів, що збільшують ризик онкологічних хвороб.

Лікарі - теж за старі шини

За утилізацію шин, нагадують у Національній екологічній раді України, транспортним компаніям потрібно платити,  хай небагато, усього 10 гривень за штуку, але це гроші зі своєї кишені. Простіше домовитися з начальником ЖЕКу і привезти на його територію пару самоскидів “коліс”, щоб той потім дав вказівки двірникам закопати у дворі ці відходи і пофарбувати їх. Є люди, яким навіть подобається таке "креативне" рішення - бідненько, зате з вигадкою.

Квітник на вулиці Івана Вазова.

“Токсини, які вивільняються при розкладанні шин, навмисному спалюванні або випадкових пожежах, дуже забруднюють воду, повітря і грунт. Питання з утилізацією відпрацьованих автомобільних шин на законодавчому рівні у нас давно вирішене, виділені навіть спеціальні місця для складування їх, проте незаконне скидання їх у наші двори і далі триває, завдаючи величезної шкоди екології і людині”, - коментує глава Національної Екологічної Ради України Олександр Чистяков.

Палісадник на Патона, 17 в Херсоні. Фото Василя Кузьмука.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ