Підтримати нас

Автошини на подвір'ї : веселий декор або загроза здоров'ю?

Автор статті
28 квітня 2021 11:41
1,328
Поширити:

Відпрацьовані автомобільні шини, які використовують у якості своєрідної декорації для наших дворів та вулиць, настільки знайомі очам херсонця, що містяни давно перестали звертати увагу на ці "інсталяції".

Тим часом на думку експертів, ці об'єкти є значною загрозою здоров'ю людини. Більш того: покришки є відходами четвертого - найвищого - рівня біобезпеки. Вони буквально під зав'язку "начинені" різними токсичними речовинами, які особливо активізуються при нагріванні - наприклад, коли температура повітря навесні та влітку підвищується.

Проте, цей факт, судячи з усього, не дуже турбує багатьох громадян, які наполегливо продовжують вкопувати шини в грунт. Автопокришки є не тільки у дворах херсонських багатоповерхівок: вони в достатку покривають ігрові майданчики в школах і дитячих садках. А працівники цих навчально-виховних установ щовесни навіть "оновлюють" декорації, покриваючи шини фарбами різноманітних веселих тонів.

Зараз уже важко розібратися, коли саме виникла ідея таким чином "прикрашати" спальні райони Херсона (та й не тільки його), і хто саме був "першовідкривачем" у цій справі. Хай там як, в Департаменті захисту навколишнього середовища і природних ресурсів Херсонської держадміністрації повідомляють, що вже в цьому році необхідно почати кампанію з демонтажу та утилізації "вуличних" автопокришок.

Однак, слід розуміти, що роботи тут - непочатий край, бо кількість таких об'єктів у місті обчислюється навіть не сотнями, а багатьма тисячами.

P.S. У Херсоні в одному з дитсадків мікрорайону Шуменський вже почали викопувати та демонтувати автошини.

Фото Миколи Овчаренка

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ