Підтримати нас

В «Укрзалізниці» розповіли, у скільки їм обходяться витівки вандалів

Автор статті
04 лютого 2018 13:00
632
Поширити:

З 2012 року, коли на українські залізниці виїхали швидкісні потяги "Інтерсіті", вандали розбили в них 557 бічних вікон на суму понад 5,5 млн грн.

І це - тільки вартість склопакетів, повідомив кореспонденту газети "Магістраль" заступник начальника філії УЗ "Українська залізнична швидкісна компанія" Олександр Кутішенко.

"Вартість одного вікна змінюється відповідно до економічної ситуації в Україні. Зараз одне вікно коштує приблизно 10 тис. грн. Отже, вартість розбитих вікон за ці роки склала понад 5,5 млн грн. Але це витрати лише на закупівлю тільки склопакетів. Загальні ж збитки набагато більші. зокрема, для заміни вікон відволікаються від основної роботи працівники. А поїзд, який  ремонтують, простоює, як мінімум, добу, тому що клей і інші технологічні матеріали мають затвердіти. А це тягне за собою серйозні збитки " , - пояснив чиновник.

За його словами, в середньому поїзд "Інтерсіті" за один рейс перевозить трохи більше тисячі пасажирів, що приносить дохід близько 300 тис. грн, які УЗ недоотримує в разі простою поїзда.

Але найбільші збитки підприємство несе коли розбивають скло в кабінах машиністів, каже Кутішенко.

"Одне таке скло коштує приблизно 745 тис. грн, і щоб його замінити, доводиться відставляти поїзд як мінімум на чотири доби. І загальні збитки за такого випадку набагато більші.

Наведу ще один приклад. Нещодавно на переїзді в Баришівці поїзд зіткнувся з легковим автомобілем. На щастя, обійшлося без жертв, але ремонт пошкодженого бампера поїзда коштував майже 1 млн грн ", - констатував він.

За словами Кутішенко, з 2012 року лобове скло поїздів "Інтерсіті" били вже 45 разів.

На щастя, ще ніхто серйозно не постраждав. Однак, з огляду на швидкість, з якою рухається потяг, ймовірність того, що осколок скла може сильно поранити або травмувати людей, що перебувають зовні (неподалік від колії або на пероні), дуже велика, відзначає чиновник.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ