Підтримати нас

В Україні створили онлайн-карту забрудненості річок

Автор статті
08 липня 2018 05:00
711
Поширити:

Державне агентство водних ресурсів та Агенція журналістики даних продемонстрували карту забрудненості українських річок – «Чиста вода».

Карта дозволяє отримати інтерактивні дані щодо стану води у найбільших річкових басейнах в Україні на базі інформації 400 пунктів контролю якості водойм. Інструмент передбачає 16 параметрів забруднення (як корисні для води елементи, сполуки та процеси, так і шкідливі) та хронологічний зріз у 5 років, передає ua.news.

Головна особливість карти – позначення підприємств, які найбільше впливають на забруднення річок у кожній області. Тепер можна подивитись, скільки забрудненої води скидає у водойми кожне конкретне підприємство.

«Створена карта – це важливий інструмент, який дозволятиме громадянам контролювати якість води у річках та за потреби впливати на процеси, пов’язані із забрудненням поверхневих вод», – заявила керівник Державного агентства водних ресурсів Ірина Овчаренко.

Якщо рівень забрудненості більше норми – користувач дізнається про це завдяки спеціальним позначкам. Також можна оцінити рівень забрудненості за речовинами.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ