Підтримати нас

В Україні скасували Книгу скарг і пропозицій

Автор статті
10 листопада 2020 16:00
769
Поширити:

В Україні остаточно скасовано Книгу скарг і пропозицій, яка ще з радянських часів, була обов'язковою для бізнесу. Вважається, що нині, з розвитком цифрових технологій, у споживача є більш зручні способи залишити відгук про сервіс або подати скаргу.

Про це, зокрема, повідомляє пресслужба Міністерства юстиції.

Якщо раніше така Книга завжди мала бути всюди, де продавали товари гуртом чи вроздріб, а також у ресторанах й інших місцях, перебуваючи в куточку споживача на видному місці, тепер у цьому вже нема потреби. Старий механізм, за словами міністерства, втратив  ефективність, тому Книгу скарг і скасували.

Куди ж тепер можна подати скаргу?

Наприклад, можна зателефонувати на гарячу лінію торгового закладу або закладу надання послуг; залишити відгуки на офіційному веб-сайті, на сторінці в соціальних мережах або у профілі в Картах Google торгового закладу, або закладу надання послуг, або на спеціалізованих незалежних сайтах з відгуками (форумах).

А якщо сталося щось зовсім серйозне, то споживач завжди може звернутися у Державну службу України з питань безпеки харчових продуктів і захисту споживачів і в її територіальні органи – як у паперовому, так і в електронному вигляді.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ