Підтримати нас

В Олешках засудили серійного «шкідника «Укртелекому»

Автор статті
09 січня 2019 15:00
599
Поширити:

Мешканець с. Ліві Саги Олександр З. крав телефонні кабелі філії ПАТ «Укртелеком» - чотирнадцять разів.

Для крадіжок «облюбував» найближчу до села вулицю м. Олешки - Гвардійську, де в шахтах (колодязях) прокладені комунікації.

Деякі люки там не закривалися, деякі були пошкодженні. Отже, чоловік регулярно ходів вночі до тих колодязів, вирізав кабелі. Потім ніс «видобуток» до старої канави, що недалеко від вугільного складу, де випалював з ізоляції мідь.

В результаті Олександр отримував десь кілограм кольорового металу, та здавав його за 50-60 гривень на пункті приймання металобрухту, що знаходиться на тій же вулиці Гвардійській. А за ці гроші купував продукти, оплачував за послуги газо- і електропостачання.  Через 3-5 днів гроші закінчувалися, тож чоловік знов йшов «на полювання».

Так тривало, поки не потрапив на очі військовим, які запідозрили його у крадіжці їх військового кабелю, та доставили до поліції. Перелякавшись, чоловік одразу став запевняти, що до майна військових не має ніякого відношення, а на підтвердження щирості зізнався в 14 крадіжках телефонного кабелю ПАТ «Укртелекому».

У суді він також щиро визнавав свою віну та каявся, крім того пообіцяв компенсувати вартість вкраденого кабелю, бо вже знайшов роботу.

Тож суддя Цюрупинського районного суду Херсонської області Наталія Заславець приговорила Олександра до позбавлення волі строком на 3 три роки з випробуванням, тобто звільнила від  відбування покарання в закритій установі з іспитовим строком теж на 3 роки.

Крім того, постановила стягнути із засудженого на користь філії ПАТ «Укртелеком» 78 178 гривень матеріальної шкоди. А також повернути компанії речовий доказ по справі - обмотку з кабелю, вагою 5,6 кг, що була вилучена у «серійного шкідника».

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ