Підтримати нас

В Херсонській області стартуватиме міжнародний проект з протидії туберкульозу

Автор статті
20 листопада 2019 07:30
694
Поширити:

18-19 листопада в Херсонській області з ознайомчим візитом перебувають фахівці міжнародної організації РАТН (Програма оптимальних технологій в охороні здоров’я).

Про це повідомляє сайт Херсонської ОДА.

Мета візиту - вивчення потреб області у покращенні доступу до протитуберкульозних медичних послуг, а саме до активного виявлення випадків, комплексної діагностики, якісного лікування і надання послуг, орієнтованих на потреби пацієнтів, координації зусиль на усіх рівнях системи охорони здоров’я та громади.

18 листопада була проведена спільна зустріч партнерів РАТН із заступником директора Департаменту охорони здоров’я обласної державної адміністрації Ліною Бондаревою, а також керівниками управління охорони здоров’я Херсонської міської ради Світланою Межерицькою, Херсонського обласного центру громадського здоров’я Юрієм Ромаскевичем, обласного фтизіо-пульмонологічного центру Володимиром Бурятинським, центру профілактики та боротьби зі СНІДом Наталією Риженко, головними фахівцями Департаменту Галиною Коваль та Іриною Макаренко.

Під час зустрічі обговорювався старт в області нового п’ятирічного міжнародного проекту «Підтримка зусиль у протидії туберкульозу в Україні», який впроваджуватиме РАТН.

«Ми дуже раді, що Херсонська область в повному обсязі залучена до цього проекту. Проект передбачає безліч напрямків, в тому числі й по навчанню, впровадженню нових систем моніторингу, укріпленню системи моніторингу і оцінки тощо. Одним з наших партнерів є обласний центр громадського здоров’я», – зазначила заступник директора проекту Ольга Павлова.

«Нам цікавий європейський і світовий досвід у вирішенні проблем інфекційних захворювань. Ваша допомога і наша спільна співпраця допоможе нам відпрацювати певні моделі. Ми сподіваємося на вашу підтримку, адже ми заходимо в новий механізм фінансування, входимо у взаємовідносини з НСЗУ. У нас є багато напрацювань, дуже хотілось би не зруйнувати те, що маємо. Наші фахівці готові до зустрічі з вами, ми готові підписати меморандум», - запевнила Ліна Бондарева.

Допомога міжнародної організації стане в пригоді протитуберкульозній службі в області. Станом на 1 жовтня 2019 року на Херсонщині 235 хворих на туберкульоз, з них 198 осіб лікуються в ДОТ-кабінетах при багатопрофільних лікарнях.

Після зустрічі в Департаменті координатори проекту Олена Павленко, Ніна Жеребко, Валентина Полуня, Олена Дюжева, Тамара Іваненко поїхали оглянути обласний центр профілактики та боротьби зі СНІДом. 19 листопада делегація огляне медичні заклади міста Нова Каховка.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ