Підтримати нас

У Херсоні засудили пенсіонера, який збував фальсифіковану горілку

Автор статті
09 листопада 2020 04:18
1,221
Поширити:

Пенсіонер Юрій Замула купував фальсифікат у Запоріжжі, а склад орендував на Миколаївщині. Під час обшуку в нього знайшли майже 35 тисяч літрів сурогату.

За матеріалами справи, чоловік торік познайомився в Запоріжжі з посередником. Той запропонував задешево купувати та збувати спиртне у пляшках під виглядом горілки, коньяку й вермуту з підробленими марками акцизного податку, а в поліетиленових пакетах типу «Beg-in-Box» – без акцизу.

Декілька місяців пенсіонер вагався, проте перед спокусою все ж  не встояв. Орендував склад та замовив посереднику кілька вантажівок підробок. Їх привозили партіями з лютого по середину березня цього року.

Спиртне Замула продавав дешевше, ніж у магазинах, наприклад, пляшку горілки 0,5 літра – за 60 гривень. За даними правоохоронців, торгуючи з лютого по 13 травня, пенсіонер реалізував фальсифікату майже на 200 тисяч гривень (169 092 грн). А 13 травня до нього прийшли з обшуком. У чоловіка конфіскували ще майже 35 тисяч літрів фальсифікату (приблизно на 4 млн, якби він їх продав).

Серед підробок різновидності горілки «Олександрія» – «Пшенична», «Житня сльоза відбірна»,  «Житня сльоза золота», «Житня сльоза діамант», «Житня сльоза перцова», «Українська супер»,  «Кришталева» «Посольська», а також «Білецька класична», «ULUBLENA» люкс»,  «Холодов респект» та чотири марки «Вермуту домашнього» - «Амаретто»,  «Вишня», «Клюква» й «Слива» й «Beg-in-Box» з сурогатом.

До речі, саме від отруєння фальсифікатом горілки «Олександрія» у вересні  2016 року на Харківщині померло 13 осіб.

Чи отруївся хтось наразі на Херсонщині, чи ні – невідомо. Також правоохоронці не встановили особу посередника.  А пенсіонер Юрій Замула під час слідства щиро каявся та погодився на угоду з прокурором.

За угодою, він беззаперечно визнає себе винуватим у незаконному збуті  підакцизних товарів та збуті підроблених акцизних марок (відповідно ч. 1 ст.204 Кримінального Кодексу України  – до 34 тис. грн штрафу, та ч.1 ст.199 ККУ – до семи років позбавлення волі). А навзаєм самостійно (!?) знищить весь сурогат, що у нього конфіскували, заплатить 85 тис. грн штрафу, та отримає три роки позбавлення волі «умовно» – тобто з випробуванням, з іспитовим строком на рік.

Суддя Херсонського міського суду Юлія Бочко затвердила угоду. Щоправда, на цей вирок ще може бути подана апеляційна скарга, але навряд чи хтось буде сперечатися. 

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ