Підтримати нас

В Херсоні будівельні супермаркети не виконують правил дотримання карантину

Автор статті
18 березня 2020 13:26
578
Поширити:

Фахівці Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області перевірили, як в обласному центрі підприємства дотримуються карантинного режиму.

Одне з питань, яке зараз дуже хвилює городян – чи обробляють якось громадський транспорт. Наприклад, тролейбуси відповідну обробку проходять двічі на день – уранці, десь о 5.30-6 годині. І в обід. Обробка складається з двох етапів: спочатку вологе прибирання, а далі салони дезінфікують антибактеріальним і хлорвмістким засобом «Бланідас 300».

Про це розповів заступник керівника МКП «Херсонелектротранс» Ігор Житченко. Окрім того, вже з 18 березня у салоні тролейбусів одночасно можна буде перевозити не більше 10 пасажирів. За цим будуть слідкувати кондуктори.

Перевірили фахівці і роботу ТРЦ «Фабрика». Наразі, там працює аптека, продуктовий супермаркет і магазини, як продають засоби зв’язку. В аптеці запевнили, що захисні маски і медичні рукавички у них розкупили вже давно. Проте в наявності є ще марля та антисептики.

На вході до продуктового супермаркету стоять антисептичні засоби, якими мають обробити руки покупці. Зали та візочки для покупок обробляють спеціальними дезінфікуючими розчинами, вологе прибирання робиться кілька разів на день.

Заклад громадського харчування всесвітньовідомої мережі, який розташований на ТРЦ «Фабрика» наразі працює лише для автомобілістів.

А от маленький кіоск на вході до ТРЦ, незважаючи на законодавчу заборону, активно продавав каву. Фахівці Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області викликали поліцію. Правоохоронцям продавець пояснив, що не є власником, лише реалізатором. І що казав власникам про те, що роботу потрібно припиняти. Проте вони сказали, що на роботу треба вийти.

Не виконують закон і ще кілька великих будівельних супермаркетів – «Епіцентр» і «Нова лінія». На час перевірки там було багато покупців. Фахівці ГУ Держпродспоживслужби знову викликали правоохоронців. Як пояснили керуючі, вони не припиняють роботу, бо продають ліки та продукти харчування. Оперативна група, яка прибула за викликом, склала відповідні матеріали.

Про виявлені порушення також повідомлять Херсонську міську раду. Якщо порушники не виконають вимоги закону, то на них чекають штрафи від 17 до 50 тисяч гривень, навіть можлива кримінальна відповідальність.

Подібні рейди фахівці ГУ Держпродспоживслужби в Херсонській області проводитимуть регулярно і в усіх районах області.

Головне управління Держпродспоживслужби в Херсонській області

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ