Підтримати нас

В аномальній зоні річка тече знизу вгору

Vgoru
Автор статті
06 червня 2017 06:23
819
Поширити:

Вірменські вчені знайшли нову аномальну зону в горах. Вода тут тече не зверху вниз, а знизу вгору повідомляє телеканал "Мир24".

Ця ділянка траси знаходиться на шляху до гори Арагац, де розташована фортеця VII століття - Амберд. Про цю гірську трасу ходять легенди.

Цю аномальну зону виявили півроку тому фізик Онік Хачатрян та його друг Армен Петросян. Під час поїздки чоловіки помітили: у місцях, де автомобіль ледве долає схил, двигун навпаки, набирає обертів.

"Це явище, пов'язане з гравітацією. Гравітація повинна бути перпендикулярною від центру землі. А тут її спотворення. Ця аномальна зона, я думаю, пов'язана з викривленням гравітаційного поля", - каже фізик Онік Хачатрян.

Крім річки, яка тут тече знизу вгору, під кутом приблизно 20 градусів, навіть звичайна пляшка з водою, якщо покласти її вниз по асфальту, робить кілька оборотів, зупиняється і котиться назад.

Аномальні зони до сих пір залишаються для вчених нерозгаданою таємницею. Зараз активно досліджується вплив таких зон на здоров'я людини. В науці це явище називають гравітаційним пагорбом

Гравітаційний пагорб — оптична ілюзія, коли через особливості рельєфу невеликий ухил виглядає як підйом. Явище відоме як "гіпнотичний пагорб", "магнітний пагорб", "гравітаційна дорога". У такому місці здається, ніби предмети самостійно рухаються в гору проти сил гравітації. Відомо про сотні таких місць у всьому світі. Найголовніший чинник створення ілюзії — це повна або часткова відсутність видимості горизонту. Без горизонту важко судити про нахили поверхні. У велоспорті протилежне явище називають "оманливими рівнинами".

 

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ