Підтримати нас

В Афганістані таліби встановлюють правила шаріату. Крадіям відрубатимуть руки

Автор статті
08 вересня 2021 12:46
976
Поширити:

Після двадцяти років демократичного правління в Афганістані в цю країну поступово повертаються ознаки справжнього середньовіччя.

Терористичне угрупування "Талібан" уже встановило владу над усією територією держави, а урядові війська майже не чинять опору талібам. Зараз вирішується питання про діяльність тимчасового уряду талібів, чий склад вже був оголошений.

Також вживаються заходи щодо відновлення в республіці законів шаріату. Зокрема, головний лідер талібів Забіулла Моджахед заявив: найближчим часом передбачається відкриття "нових судів", яким будуть пропонуватися приймати рішення відповідно до законів шаріату. Одним з видів покарання буде відрубування руки за крадіжки.

Щоправда, Моджахед поспішив "заспокоїти" громадськість, сказавши, що такій процедурі будуть піддаватися далеко не всі громадяни.

"Встановлення верховенства ісламського законодавства - це певний процес, який потребує часу. Це (відрубування рук - прим. автора) не буде застосовуватися до всіх. Суди прийматимуть відповідні рішення", - заявив він.

Закони шаріату застосовувалися в Афганістані в попередню "каденцію" “Талібану”, який правив країною в 1996-2021 роках.

Ампутація кінцівок як вид покарання за різні злочини - поширена практика в деяких мусульманських країнах. Така екзекуція, крім Афганістану, широко застосовувалася в Ірані, Саудівській Аравії, Сомалі та Нігерії.

Відомо також, що новий "уряд" має намір відновити й інші види жорстоких покарань і видовищ. Наприклад, хочуть повернути публічні страти і публічне ж побиття камінням "грішників".

Раніше стало відомо, що представники Талібану розстріляли відомого в країні виконавця авторських пісень Масуда Андарабі, який продовжував співати, попри повну заборону музики.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ